Duo de peste

de ianculubita in Pastrav, 22 Mar 2014 | 1420 vizualizari

 

Pentru miercuri cand se mananca peste,daca incercati aceasta reteta,nu veti regreta

 

INGREDIENTE

  • 4fileuri de pastrav
  • 150g somon afumat
  • frunze de salvie
  • 20ml ulei de masline
  • 1crenguta de rozmarin
  • Sos
  • 3linguri ulei de masline
  • 3fire ceapa verde
  • 3fire usturoi verde
  • 10cubulete de spanac congelat sau 250g verde
  • 1lamaie
  • sare
  • piper
  • 100ml smantana lichida
  • 3linguri faina
  • 1ceasca mica cu vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo de peste:

Pe fileurile de peste punem o frunza de salvie(salvia mea din ghiveci nu e prea mare,asa ca am pus cate o crenguta la fiecare),infasuram in cate un fileu de somon(daca e prea mare,taiem in doua),prindem cu scobitoare,le trecem prin faina,le prajim in ulei in care am pus crenguta de rozmarin si salvie,apoi le scoatem pe o farfurie

Pentru sos,punem in tigaie 3linguri de ulei de la prajitul pestelui,calim ceapa si usturoiul taiat marunt,adaugam spanacul,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si lasam sa fiarba incet 15min;adaugam smantana,mai potrivim de gust iar dupa 1-2clocote oprim focul

Servim pe farfurie rulourile cu scobitorile scoase,felii de lamaie si sosul alaturi.

 

TIPS-URI

1

puteti folosi orice peste dar fara oase

2

daca folositi spanac proaspat,il opariti apoi taiat marunt sau mai mare dupa cum doreste fiecare

RETETA IN IMAGINI

Duo de peste-0
Duo de peste-1
Duo de peste-2
Duo de peste-3
Duo de peste-4
Duo de peste-5
Duo de peste-6
Duo de peste-7
Duo de peste-8
Duo de peste-9
Duo de peste-10

COMENTARII (16)

deyutzky

deyutzky 1

22.03.2014, 16:31

imi place

Rocsi

Rocsi 1

22.03.2014, 20:21

Lubita marti se mananca peste

ianculubita

ianculubita 1

23.03.2014, 07:51

multumesc Rocsi,m-am uitat alaturi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!