Duo profiterol

de gospodariu in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 320 vizualizari

 

Caldura mare,mon cher!!!

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • Crema de vanilie:
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 50 gr unt
  • sare
  • vanilie
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 300 g smantana;
  • 300 ml lapte;
  • 85 g zahar;
  • 1 ciocolata 85%grasime;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 lingurite cacao;
  • Pentru inghetata de vanilie:
  • 400 g smantana;
  • 300 ml lapte;
  • 85 g zahar;
  • 2 galbenusuri;
  • 2 oua intregi;
  • 2 pastai de vanilie;
  • Topping:
  • sos de ciocolata;
  • frisca;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo profiterol:

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilia si untul. 

Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit .

Inghetata de ciocolata se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,ciocolata si cacao care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.

Inghetata de vanilie se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,oua  si pastaia de vanilie care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.


Asamblarea: 
Se face pe farfurie 1-2 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 1-2 globuri mici de inghetata de vanilie si ciocolata. Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza sos de ciocolata.

La final se pune o umbreluta sau pai decorativ pentru design.

 

RETETA IN IMAGINI

Duo profiterol-0
Duo profiterol-1
Duo profiterol-2
Duo profiterol-3
Duo profiterol-4
Duo profiterol-5

COMENTARII (4)

mirela0911

mirela0911 1

24.06.2016, 13:55

Foaaaarte bun!

Rocsi

Rocsi 1

24.06.2016, 19:45

Mmm, deliciu!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24