Ecler

de lilik in Prajituri, 25 Iul 2011 | 13562 vizualizari

 

cand eram mica se numarau printre preferatele mele....insa nici acum nu ma dau inapoi:)

 

INGREDIENTE

  • PT COJI DE ECLER:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • PT CREMA DE VANILIE:
  • 500 ml lapte
  • 75 gr faina
  • 25 gr amidon de porumb
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 75 gr unt
  • PT GLAZURA DE CIOCOLATA:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Pregatim prima data cojile pt ecler:

punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu ramana cocoloase si lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.

Dam deoparte si adaugam cate un ou pe rand,amestecand energic dupa fiecare in parte sa se incorporeze.aluatul obtinut il punem intr-un poche si formam ecleruri de marimea dorita pe o tava tapetata cu hartie.dam la cuptorul incins la 200° timp de 30-35  de minute,apoi le lasam la racit in cuptorul stins.

Intre timp pregatim crema:

Intr-o oala cernem faina,amidonul si vanilia,apoi punem zaharul si amestecam.

Formam in centru o fantana unde vom pune treptat laptele,amestecand din mijloc pana incorporam toata faina si zaharul.

Doar cand am incorporat toate ingredientele uscate si am obtinut o compozitie cremoasa putem pune tot laptele.

Punem pe foc mic si continuam sa amestecam pana crema se ingroasa.

Dam deoparte si lasam la racit.

Batem bine untul pana devine cremos apoi il adaugam peste crema rece.

Cand crema este gata si cojile sunt reci putem face glazura:

Punem pe foc mic frisca si ciocolata pana se topeste,apoi dam deoparte.

Luam cate o coaja si o umplem cu crema,apoi dam partea superioara prin glazura si lasam la frigider pana se intareste glazura,apoi servim.

Le puteti taia capacele si apoi sa le umpleti,eu insa le-am umplut fara a le taia sunt la fel de bune...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de vanilie