Ecler

de MOKUSKA in Prajituri, 3 Aug 2014 | 2838 vizualizari

 

INGREDIENTE

Gogosi

  • 450 g faina
  • 450 ml unt
  • 450 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 12 oua

Crema

  • 800 ml lapte
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 esente de vanilie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Prima data incepem sa pregatim crema. Punem la fiert laptele, lasam deoparte 100 ml rece. 

Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele rece, varsam peste laptele dat in clocot si amestecam in continuu cu un tel sa nu se prinda 6-7 minute.(daca s-au format cocoloase, pana e fierbinte trebuie amestecat cu mixerul.) Luam vasul de pe foc, batem albusurile spuma cu praf de sare, amestecam cu crema si lasam pe baie de aburi inca 5 minute sa fiarba. 

Luam crema de pe foc, incorporam esenta de vanilie, o acoperim cu o folie alimentara din plastic si lasam sa se raceasca.

Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. 

Punem la fiert intr-o oala apa cu untul si sarea pana cand s-a topit untul.

Adaugam faina si amestecam foarte repede cu o ligura sa nu se lipeasca pana se incorporeaza bine. (6-7 minute)

Luam de pe foc amestecam putin cu mixerul sa se raceasca dupa care incepem sa adaugam ouale unul cate unul, amestecand cu mixerul foarte bine fiecare in parte, pana obtinem un aluat foarte fin.

Cu un posh formam gogosile lungi sau rotunde intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele (vor creste de 2 ori mai mari).

Introducem tava in cuptorul fierbinte la foc mediu spre mare si nu deschidem usa cuptorului, lasam sa se rumeneasca cca 20 minute, pana devin crocante.

Lasam si gogosile sa se raceasca, dupa care le taiem cate un capacel (nu se taie in doua in totalitate).

Umplem gogosile cu crema rece, dupa care ornam cu zahar pudra cu vanilie sau ciocolata topita,

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ecler 335544
retete culinare - Ecler 335545
retete culinare - Ecler 335546
retete culinare - Ecler 335547
retete culinare - Ecler 335548
retete culinare - Ecler 335549
retete culinare - Ecler 335550
retete culinare - Ecler 335551
retete culinare - Ecler 335552
retete culinare - Ecler 335553
retete culinare - Ecler 335554
retete culinare - Ecler 335555
retete culinare - Ecler 335556

COMENTARII (34)

Adele 1

02.05.2015, 21:25

Zebra banuiesc ca ar fi 450 gr unt

Zebra 1

03.05.2015, 14:04

Multumesc Adele ! C.M.

MOKUSKA 1

04.05.2015, 08:53

Am topit untul si am masurat cantitatea ulterior.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55