Ecler cu ciocolata si frisca

de mikidaniro in Prajituri, 16 Feb 2012 | 5799 vizualizari

 

Asa cum poate ati observat,majoritatea retetelor mele sunt in cantitati mici,asa ca nici eclerele nu fac exceptie:). Reteta este pentru 6 eclere mari sau cca 12-15 mici,depinde cum le face fiecare.

 

INGREDIENTE

  • Pt coji:
  • 2 oua
  • 125g apa
  • 75g faina
  • 50g ulei
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 1 ou
  • 50g  unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 2 lingurite cu varf de cacao
  • 50g ciocolata
  • 150ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Pt glazura:
  •  50g ciocolata
  • 1 lingura margarina
 Optional mai avem nevoie de 200g frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler cu ciocolata si frisca:

Cojile  

Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc,adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta.Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si adaugam primul ou,dupa care amestecam foarte bine cu telul sau cu mixerul,apoi punem si al doilea ou,amestecand deasemenea foarte bine.Compozitia rezultata trebui sa fie ferma,sa nu curga.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt formam cojile cu un posh,cu o cupa de inghetata sau cu lingura.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de min. sau pana se rumenesc deasupra.NU deschideti cuptorul si NU le scoateti pana nu sunt rumenite deasupra,riscati sa se lase si sa nu ramana tari.Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

Crema:

 Punem intr-un vas pe foc laptele si zaharul,iar in alt vas faina cu sarea.Cand zaharul este topit si laptele a inceput sa fiarba turnam tot laptele putin cate putin in vasul cu faina,amestecand mereu,apoi turnam totul inapoi si punem iar pe foc amestecand continuu.Cand compozitia a prins consistenta adaugam oul,cacaua, ciocolata si amestecam in continuare pana se topeste toata ciocolata si compozitia este omogenizata,apoi lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei cand adaugam untul putin cate putin mixat spuma in prealabil,apoi esenta de rom.Daca doriti sa faceti crema de vanilie preparati crema la fel doar ca nu adaugati ciocolata si cacaua,iar in locul esentei de rom,puneti esenta de vanilie.

Glazura:

 Punem un vas cu apa pe foc,iar cand apa clocoteste punem in acesta un alt vas termorezistent in care punem ciocolata si margarina,mai lasam pe foc cca 1-2 min. pana incep sa se topeasca ingredientele(nu de tot),apoi oprim focul,amestecand frecvent pana se topeste toata ciocolata si margarina. Taiem partea de sus a cojilor si le punem pe rand in glazura,apoi pe un gratar ca sa se intareasca glazura. Intre timp in coaja ramasa punem un strat de crema,apoi un strat de frisca mixat bine in prealabil,iar deasupra coaja cu glazura.

 

 

TIPS-URI

1

daca va ramane glazura o puteti adauga in crema.

2

la crema si frisca ramasa-nu foarte multa-am adaugat 2-3 piscoturi,cateva fructe si a iesit un desert gustos la pahar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ecler cu ciocolata si frisca 147322
retete culinare - Ecler cu ciocolata si frisca 147323
retete culinare - Ecler cu ciocolata si frisca 147324
retete culinare - Ecler cu ciocolata si frisca 147325
retete culinare - Ecler cu ciocolata si frisca 147326
retete culinare - Ecler cu ciocolata si frisca 147327
retete culinare - Ecler cu ciocolata si frisca 147328
retete culinare - Ecler cu ciocolata si frisca 147372

COMENTARII (38)

lia maria 1

17.02.2012, 20:39

delicioase si foarte reusite

MIUTA 1

17.02.2012, 21:09

Excelente!Am pus reteta la favorite,imi place

mikidaniro 1

17.02.2012, 21:31

Iia,miuta-va muItumesc frumos pt aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18