Ecler in foitaj

de laylalala in Prajituri, 21 Noi 2011 | 6140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat Ecler
  • 200 ml lapte
  • 50 ml lichior crema caramel (optional, se poate inlocui cu altceva sau se pun 250 ml lapte)
  • 70 gr u
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 gr faina
  •  4-5 oua
  • 800 gr foitaj, taiat in patrate, cu latura de aprox.7 cm
  •  pudding, pentru umplut eclerul
  •  frisca si ciocolata topita, pentru décor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler in foitaj:

1.       Pune intr-o cratita laptele, lichiorul, untul,sarea si zaharul. Dup ace au dat intr-un clocot,ia cratita de pe foc si adauga faina dintr-o data apoi amesteca bine pana se formeaza un aluat mai tare.Pune cratita pe foc si mai lasa 2-3 minute, amestecand.Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi adauga cate un ou pe rand, amestecand bine pana se formeaza un aluat potrivit (sa nu fie lichid). 2.       Incinge cuptorul la 200°C. Tapeteaza 3-4 tavi cu foaie de copt. Aseaza patratele de aluat foitaj in tavi, la o distanta de 2-3 cm unul de altul. Cu o lingurita, aseaza cate o “bila” de aluat in centru fiecarui patrat apoi ridica colturile fiecarui patrat peste aluatul de ecler si preseaza usor. Da la copt cate 20-30 minute, pana cand s-au rumenit usor si s-au facut. Lasa-le sa se raceasca complet apoi umple aluatul ecler cu pudding(introducand puddingul cu un pos cu varf subtire), decoreaza cu frisca si stropeste cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler in foitaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mena29 1

22.11.2011, 11:48

Un adevarat deliciu iar budinca mai e si de ciocolata cum imi place mie

mirela0911 1

23.11.2011, 19:47

ce delicioshenie

Rahela Velicu 1

02.06.2021, 16:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"