Ecler Lebada cu vanilie

de leoflori in Prajituri, 5 Iun 2009 | 15637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema: 2 plicuri de budinca de vanilie Dr.Oetker.(am pus mai putin lapte decat scrie pe plic : 400 ml/plic) + esenta de vanile.
  • coca pt.coji 
  • 150 gr.unt 
  • 250 ml.apa 
  • 150 gr.faina 
  • 4 oua 
  • 1 lgta zahar
  •   1/2 lgta sare 
  • Zahar pudra la sfarsit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler Lebada cu vanilie:


Pentru coji: amestecam faina+sare+zahar .

Intr-un vas pe foc punem untul +apa pana fierb.

Dam deoparte si turnam toata faina amestecand puternic.

Punem iar pe foc si amestecam pana se desprinde coca de pe peretii vasului.

Punem intr-un bol amestecul si il mixam la viteza mica ca sa se racoreasca coca.

Cand s-a racit adaugam ouale care au fost batute usor inainte.

Omogenizam.

Spritam in tava gramajoare .

Coacem in cuptorul bine incins la foc iute 15 minute apoi 30-40 minute la foc mediu. Nu deschidem usa cuptorului.Se vor lasa.

Dupa ce stingem focul le mai lasam in cuptor cu usa intredeschisa 15 min.ca sa se usuce bine.

Dupa ce s-au racit,taiem capacele,umplem cu crema, punem gatul de lebada,capacelul il taiem in 2 (aripi) si pudram cu zahar.

Gaturile le facem din aceeasi coca, niste bastonase , S-uri. Nu prea le-am nimerit.

Crema: se face conform instructiunilor de pe plic, dar ca ar fi bine sa puneti mai putin lapte ca sa iasa mai groasa .




 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ecler Lebada cu vanilie 4083
retete culinare - Ecler Lebada cu vanilie 4084
retete culinare - Ecler Lebada cu vanilie 4085
retete culinare - Ecler Lebada cu vanilie 4086

COMENTARII (3)

leoflori 1

03.09.2009, 17:13

asa e cu timpul de coacere, difera de la aragaz la aragaz... ma bucur ca ti-au iesit si ai primit asa un compliment sunt intr-adevar aratoase. eu "gaturile" nu prea le nimeresc insa seamana a lebede, nu sunt chiar rate. felicitari!

elena1988 1

04.03.2011, 18:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI