Ecler Lebada cu vanilie

de leoflori in Prajituri, 5 Iun 2009 | 15842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema: 2 plicuri de budinca de vanilie Dr.Oetker.(am pus mai putin lapte decat scrie pe plic : 400 ml/plic) + esenta de vanile.
  • coca pt.coji 
  • 150 gr.unt 
  • 250 ml.apa 
  • 150 gr.faina 
  • 4 oua 
  • 1 lgta zahar
  •   1/2 lgta sare 
  • Zahar pudra la sfarsit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler Lebada cu vanilie:

 Pentru coji: amestecam faina+sare+zahar .
Intr-un vas pe foc punem untul +apa pana fierb.
Dam deoparte si turnam toata faina amestecand puternic.
Punem iar pe foc si amestecam pana se desprinde coca de pe peretii vasului.
Punem intr-un bol amestecul si il mixam la viteza mica ca sa se racoreasca coca.
Cand s-a racit adaugam ouale care au fost batute usor inainte.
Omogenizam.
Spritam in tava gramajoare .
Coacem in cuptorul bine incins la foc iute 15 minute apoi 30-40 minute la foc mediu. Nu deschidem usa cuptorului.Se vor lasa.
Dupa ce stingem focul le mai lasam in cuptor cu usa intredeschisa 15 min.ca sa se usuce bine.
Dupa ce s-au racit,taiem capacele,umplem cu crema, punem gatul de lebada,capacelul il taiem in 2 (aripi) si pudram cu zahar.
Gaturile le facem din aceeasi coca, niste bastonase , S-uri. Nu prea le-am nimerit.
Crema: se face conform instructiunilor de pe plic, dar ca ar fi bine sa puneti mai putin lapte ca sa iasa mai groasa .

 

RETETA IN IMAGINI

Ecler Lebada cu vanilie-0
Ecler Lebada cu vanilie-1
Ecler Lebada cu vanilie-2
Ecler Lebada cu vanilie-3

COMENTARII (3)

leoflori 1

03.09.2009, 17:13

asa e cu timpul de coacere, difera de la aragaz la aragaz... ma bucur ca ti-au iesit si ai primit asa un compliment sunt intr-adevar aratoase. eu "gaturile" nu prea le nimeresc insa seamana a lebede, nu sunt chiar rate. felicitari!

elena1988 1

04.03.2011, 18:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41