Eclere

de Gina_Cristina in Prajituri, 19 Ian 2012 | 8235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 300-350 ml frisca
  • 100-150 gr ciocolata menaj
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun apa, uleiul si sarea la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga faina si se ia de pe foc. Se invarte bine pentru a se omogeniza compozitia, dupa care se adauga ouale pe rand (dupa fiecare ou se amesteca bine pana se omogenizeaza).

Se unge tava sau tavile si se incepe operatiunea de spritare (se poate cu un cornet sau o punga taiata intr-un colt cat sa intre degetul mare,aproximativ). Se dau la cuptorul incalzit si se coc cca 20 minute, la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se iau bucatile pe rand si se taie in jumate dupa care se pune un rand de budinca,iar peste budinca se pune un rand de frisca.

Se topeste ciocolata menaj cu 2 linguri de ulei la foc mic, iar dupa ce s-a topit se ia o lingurita mica si se glazureaza.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere-0
Eclere-1

COMENTARII (14)

Gina_Cristina

Gina_Cristina 1

23.01.2012, 20:55

multumesc frumos.

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:23

foarte bune

Gina_Cristina

Gina_Cristina 1

11.04.2012, 19:09

multumesc frumos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!