Eclere

de laura_n in Prajituri, 10 Iun 2012 | 8302 vizualizari

 

Mana sus cui ii plac eclerele !!!! :)))

 

INGREDIENTE

aluat

  • 350 g faina
  • 3 oua
  • un praf sare
  • o cana apa
  • 75 ml ulei

crema

  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 esenta vanilie
  • 500 ml lapte
  • glazura
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana dulce
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pt aluat: se pune apa la fiert, se adauga uleiul si sarea iar la sfarsit, faina cernuta. Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se adauga cate un ou pe rand, se amesteca bine, bine si se obtine un aluat moale Se toarna cu ajutorul unui pos in tava sub forma de bastonase si se baga in cuptorul încins la l8O°C.

Pt crema: se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, vanilia si la sfarsit se desface compozitia cu lapte si se pune la bain-marie. Se amesteca pana se ingroasa.

Pt glazura: se topeste ciocolata impreuna cu smantana si apoi se lasa putin la racit.

 

Se umplu cojile de eclere cu crema, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra glazura de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce s-a fiert crema si s-a lasat la racit, turnam putin lapte rece si amestecam bine. Crema iese mult mai buna si mai fina si inmoaie si cojile de eclere.

RETETA IN IMAGINI

Eclere-0
Eclere-1

COMENTARII (13)

laura_n

laura_n 1

10.06.2012, 21:12

Dia, sigur ca vreau!!!! )) Macar virtual
va multumesc pentru aprecieri

Sim0na

Sim0na 1

10.06.2012, 21:34

Toate mainile sunt sus!!! De mult timp imi tot propun sa fac si eu..

laura_n

laura_n 1

10.06.2012, 22:30

Simona, livram o tava la tine )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!