Eclere

de luminita20_2006 in Prajituri, 25 Ian 2010 | 5237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • -200 ml apa
  • - 100 ml ulei
  • -200 gr faina
  • - 4 oua crema:
  • -500 gr lapte
  • -3 oua
  • - 250 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -100 gr unt
  • -ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pune la fiert apa cu uleiul cand da in clocot se adauga faina si se amesteca daca incepe sa se dezlipeste de oala se ia de pe foc. Dupa ce sa racit aluatul se adauga ouale cate unul amestecad pana se incorporeaza bine. Cu ajutorul unei linguri sau pungi se fac betisoare sau cuiburi. Se dau la cuptor 25-30 min.



Crema: Se amesteca laptele cu zaharul , faina , galbenusurile si se da la foc, se amesteca in continu sa nu se prinda de fundul oalei. Cand sa ingrosat se lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc; se adauga untul. Albusurile se bat spuma; dupa ce sa racit crema se adauga usor albusurile si se amesteca bine.


Eclerele racite se taie pe jumate si se umplu cu crema sau cu ajutorul unei seringi de bucatarie se umplu fara a mai fi taiate.Se orneaza cu ciocolata. Daca aveti la indemana mai multa ciocolata o puteti topi si trece prin ea eclerele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere 14841
retete culinare - Eclere 14846
retete culinare - Eclere 14848
retete culinare - Eclere 14850
retete culinare - Eclere 14852
retete culinare - Eclere 14853

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

25.01.2010, 23:29

arata minunat eu cred ca nu as reusi sa fac asa ceva , dar pot sa le maninc

Adinacarla 1

26.01.2010, 20:46

eclerele au fost dintotdeauna prajiturile mele preferate...ale tale arata super bine

luminita20_2006 1

26.01.2010, 21:13

MULTUMESC FETELE....AM FACUT PT PRIMA DATA SI MI-AU IESIT DE MINUNE...CE E DREPRT AM ARUNCAT SI EU PRINA TAVA CA LE-AM SCOS CAM DEVREME DUPA 15 MIN...ASA SCRIA IN REVISTA...SI M-AMPRINS CA TREBUIE SA STEAMAI MULT IN REST TOTUL A MERS CA PE ROATE...AU CRESCUT F BINE...SI AM REPETAT RETETA DE 2 ORI CA MI-AU PLACUUT ENORM CUM AU IESIT.....IN PRIVINTA GALBENUSURILOR NU LE-AM PUNS CAND ERA COMPLET RACIT ALUATUL...ERA UN PIC CALDUT......SUCCES LA FACUT ECLERE ...DATA VIITOARE VA ASTEPT PE LAMINE LA O PORTIE DUBLA

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cannelloni cu carne de vitel
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!