Eclere

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Feb 2013 | 4447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • un praf sare
  • CREMA
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o craticioara se pune la fiert apa, uleiul si un praf de sare.

Cand da in clocot se traga deoparte si se pune faina toata o data si se amesteca bine pana la omogenizare.

Se pune pe foc mic si se amesteca inca de cateva ori pana se desprinde de pe fundul cratitei.

Se lasa la racit.

Se amesteca ouale pe rand, cate unul pana se incorporeaza, apoi altul si apoi ultumul.

Rezulta o coca lipicioasa de consistenta medie.

Se pune intr-un pos si se fac bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mare 10 minute si apoi la foc mediu inca 20-25 minute pana se rumenesc putin.

In primele 20 de minute nu se deschide cultorul ca sa nu se lase cojile.

Rezulta coji de eclere crescute frumos si goale la mijloc.

Se lasa la racit.

Pentru crema se mixeaza ingredientele 3-4 minute rezultand o crema tare care se pune in frigider.

Cand sunt reci se taie cojile in doua si se umlpu cu crema din belsug.

Se pot glazura sau orna dupa preferinta.

Eu le-am ornat (destul de stangaci) cu frisca.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Secretul reusitei consta in amestecarea cu oua a aluatului.

RETETA IN IMAGINI

Eclere-0
Eclere-1
Eclere-2
Eclere-3
Eclere-4
Eclere-5
Eclere-6
Eclere-7
Eclere-8
Eclere-9
Eclere-10
Eclere-11
Eclere-12
Eclere-13
Eclere-14
Eclere-15
Eclere-16
Eclere-17

COMENTARII (56)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.09.2013, 13:22

lucy2002

lucy2002 1

15.09.2013, 19:09

Azi le-am facut au iesit foarte bune !
Multumesc !

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.09.2013, 08:01

Cu placere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!