Eclere

de Cornelia89 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 4229 vizualizari

 

Eu am facut reteta dubla daia mi-au iesit mai multe cosuri pentru eclere.am facut si eclere mini ,am incercat sa vad dak imi ies ,cateodata ies goale la mijloc.

 

INGREDIENTE

Aluatul pentru cosurile eclerelor:

  • 3 oua
  • 1 cana apa
  • jumatate de cana de ulei
  • 1 varf de amoniac
  • sare
  • 1 cana de faina

Crema:

  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • o esenta de vanilie
  • 500 ml lapte

Pentru glazura:

  • 2 tablete de ciocolata cu lapte
  • eu am pus si putina cioc.menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru cosuri:

Se fierbe apa cu uleiul pe foc pana da in clocot

se ia de pe foc si se adauga 1 cana de faina 

se bate cu telu pana nu se mai formeaza cocoloase 

se adauga amoniacul stins cu putin otet,sarea

se lasa sa se raceasca bine apoi se adauga oualele unu cate unu se amesteca cu telul bine la fiecare ou pana intra in compozitie

Dupa aceea pui intr-o pungulita (eu am pus intr-o punga goala de la lapte) ca sa formezi mai bine cosurile si rupi unul dintre colturi.

grosimea lor este ca si biscuiti de casa

se lasa la cuptor pana incepe sa capete o culoare aurie deschisa

nu se deschide usa cuptorului ca risti sa se lase aluatul

dupa ce le scoti le lasi sa se raceasca si dupa le tai intr-o parte atat se lasa pe farfurie pana se face crema ca sa se raceasca bine.

Crema:

se pune pe foc 500 ml de lapte si se lasa sa fiarba

se amesteca faina cu zaharul si se adauga peste continutul de pe foc

se amesteca continu ca sa nu faca cocoloase ,crema se face la fel ca si budinca , incepe sa de-a in clocot si se amesteca pana se face groasa

stingem focul adaugam untul si esenta si amestecam ca sa se incorporeze vine.

se umple cosurile cu crema.

eu am adaugat si capsunele in crema

au iesit crema dulce acrisoara.

Pentru glazura:

am rupt cicolata in cubulete si am topit-o in bain marie

apoi am turnat-o peste cosurile deja umplute cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere