Eclere

de Adele in Dulciuri, 11 Oct 2014 | 3393 vizualizari

 

In sfarsit am reusit sa fac eclere ..cu siguranta mai am de lucrat la ele dar pentru mine e o mare reusita :D ...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa.
  • 150 ml ulei.
  • 200 gr faina.
  • 4 oua.
  • 1 pic de sare.

Crema de vanilie:

  • 300 ml lapte.
  • 2 oua.
  • 5 linguri de zahar.
  • 3 linguri faina.
  • 2 esente de vanilie.

Decor:

  • ciocolata.
  • frisca.
  • zahar pudra.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru inceput am pus o oala cu apa ,ulei si sare pe foc,cand a dat in clocot am adaugat treptat faina si am amestecat in continu,pana a devenit aluat moale dar care se desprindea de pereti oalei..Am pus aluatul la racit intr-un vas.Dupa care am inceput sa-l mixez si rand pe rand am incorporat ouale,la fiecare ou adaugat mixand foarte bine.

Aluatul se pune in saca posh si se formeaza eclerele intr-o tava cu harite de copt.Se da la cuptor pentru 25-30 de minute la 180°.

Crema: Se pune laptele pe foc,cu zaharul si vanilia.Intr-un castron se amesteca ouale cu faina ,cand laptele da in clocot se toarna cateva linguri peste oua si se amesteca bine ,dupa care se adauga compozitia in oala cu lapte cald si se amesteca pana devine o crema densa .

Se pune crema racita in s posh si se umplu eclerele ,deasupra se decoreaza cu ciocolata si zahar pudra.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere