Eclere

de katty in Dulciuri, 12 Noi 2014 | 2612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat :
  • 300 ml apa,
  • 150 gr faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 4 oua,
  • 100 gr unt
  • crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri ,
  • 100 gr zahar sau dupa gust,
  • un plic budinca de vanilie ,
  • 2 linguri amidon ,
  • 700 ml lapte ,
  • 1/2 baton vanilie ,
  • 200 ml frisca
  • glazura:
  • 150 gr ciocolata ,
  • 2 linguri frisca vegetala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se desprinde de pe marginile vasului . Lasam sa se raceasca , apoi adaugam pe rand cate un ou , amestecand bine dupa fiecare  pana  compozitia se omogenizeaza . Cu ajutorul unui pos punem aluatul intr-o tava , pe hartie de copt . Dam la foc iute 10 minute , apoi la foc moderat pana cojile sunt coapte . Le scoatem si le lasam sa se raceasca , apoi le taiem pe jumatate in lungime .

Pentru crema frecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Separat clocotim laptele cu batonul de vanilie , apoi il lasam acoperit sa se infuzeze bine si sa se racoreasca . Scoatem batonul de vanilie .Peste galbenusurile frecate cu zaharul adaugam praful de budinca si amidonul ,apoi cate putin lapte caldut , amestecand continuu . Punem vasul la foc si amestecam pana compozitia se ingroase .Dam crema jos si o lasam sa se raceasca , amestecand din cand in cand in ea . Batem frisca tare si o amestecam  cu crema racita .

Cu ajutorul unui pos umplem cojile

Topim la bain-marie sau la foc mic ciocolata cu frisca lichida si glazuram cojile de eclere . Le lasam la frigider cel putin o ora  inainte de servire .

 

COMENTARII (6)

sweet_laurash 1

13.11.2014, 15:15

Miamiiiii!!!!!!

MotanLaOale 1

13.11.2014, 15:34

tanyapatap 1

24.11.2014, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04