Eclere

de Gicuta69 in Dulciuri, 13 Oct 2015 | 6764 vizualizari

 

Daca energia electrica se intrerupe vreo 4-5 ore si nu poti spala,aspira si calca, nu-ti ramane decat sa incingi cuptorul (pe gaz) si sa te apuci sa coci eclere. Asta mi s-a intamplat de dimineata… :) asa ca…azi v-am adus niste eclere tare bune (preparate manual, cu telul) :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de eclere :
  • 2 cani faina(cana de 250 ml)
  • 1 1/2 cana apa
  • o cana de ulei
  • 7 oua
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura de frisca:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • Decor:
  • 100 g ciocolata 50 %cacao
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Coji eclere:punem intr-o craticioara  pe foc,apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca ,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos)si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt,lasand distanta intre ele. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (aproximativ 190-200 grade)pentru cca 25 minute,pana eclerele se rumenesc frumos.

Crema:  intr-un vas cu fund dublu ,punem laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu  zaharul . Adaugam faina,amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri  peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat si untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.

Umplutura frisca: frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca . O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.

Decor: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.

Asamblare:taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere 406074
retete culinare - Eclere 406075
retete culinare - Eclere 406076
retete culinare - Eclere 406077
retete culinare - Eclere 406078
retete culinare - Eclere 406079
retete culinare - Eclere 406080
retete culinare - Eclere 406081
retete culinare - Eclere 406082
retete culinare - Eclere 406083
retete culinare - Eclere 406084
retete culinare - Eclere 406085
retete culinare - Eclere 406086
retete culinare - Eclere 406087
retete culinare - Eclere 406088

COMENTARII (20)

-Licurici- 1

15.10.2015, 10:24

mirela0911 1

15.10.2015, 13:38

Cat sunt de bune!

marcela1979 1

21.04.2016, 15:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21