Eclere

de Deny22 in Dulciuri, 14 Noi 2015 | 1169 vizualizari

 

Pentru ca sunt inebunita dupa eclere, am gaasit o reteta care iese perfect de fiecare data

 

INGREDIENTE

  • Cojile de eclere:
  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 4 oua mari sau 5 medii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi.

Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata.

Dupa aceea luam cratita de pe foc si mixam bine pentru a scoate tot aburul din aluat.

Se adauga ouala pe rand si se amesteca bine.

Cu ajutorul unui posh formam eclerele in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul bine incins.

Nudeschidem usa cuptorului decat atunci cand eclere au crescut foarte bine si mai au doar sa se rumeneasca. Cu ajutorul unei scobitori intepam fiecare coaja si mai lasam 5 minute pentru a se rumeni.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de umplutura va convine

2

Crema pentru eclere : mie imi place sa folosesc budinci sau crema pentru tarte de la Dr.Oetker. Se fac foarte usor si nici nu sunt costisitoare

3

Va recomand topping-ul de ciocolata

4

Cand nu am prea mult timp la dispozitie, le torn in tava cu lingura, facand astfel eclere rotunde.

RETETA IN IMAGINI

Eclere-0
Eclere-1
Eclere-2
Eclere-3
Eclere-4
Eclere-5

COMENTARII (1)

Rocsi 1

16.11.2015, 20:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41