Eclere

de Deny22 in Dulciuri, 14 Noi 2015 | 3428 vizualizari

 

Pentru ca sunt inebunita dupa eclere, am gaasit o reteta care iese perfect de fiecare data

 

INGREDIENTE

  • Cojile de eclere:
  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 4 oua mari sau 5 medii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi.

Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata.

Dupa aceea luam cratita de pe foc si mixam bine pentru a scoate tot aburul din aluat.

Se adauga ouala pe rand si se amesteca bine.

Cu ajutorul unui posh formam eclerele in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul bine incins.

Nudeschidem usa cuptorului decat atunci cand eclere au crescut foarte bine si mai au doar sa se rumeneasca. Cu ajutorul unei scobitori intepam fiecare coaja si mai lasam 5 minute pentru a se rumeni.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de umplutura va convine

2

Crema pentru eclere : mie imi place sa folosesc budinci sau crema pentru tarte de la Dr.Oetker. Se fac foarte usor si nici nu sunt costisitoare

3

Va recomand topping-ul de ciocolata

4

Cand nu am prea mult timp la dispozitie, le torn in tava cu lingura, facand astfel eclere rotunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere rotunde :)