Eclere

de noiinbucatarie in Prajituri, 22 Mar 2016 | 11549 vizualizari

 

Cele mai bune eclere, garantat! In plus, cojile ies exact ca cele cumparate, iar reteta o gasiti si pe site-ul noiinbucatarie aici http://noiinbucatarie.ro/eclere/

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 g ciocolata (eu am folosit finetti)
Portii: 19
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.

Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste degetul la atingerea aluatului, sa fie doarcaldut aluatul) si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.

Eu am folosit o seriga de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.

Mi-au iesit 19 eclere din aceasta compozitie.

Prepararea cremei:  400ml lapte se pune la fiert. Restul de  lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cel 5 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.

Cojile de eclere se taie pe jumatate si se umplu cu crema.

Deasupra eclerelor am pus finetti topit si am dat 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata, dupa care am trasat tot cu finetti linii orizontale.

Pofta buna sa aveti!

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere-0
Eclere-1
Eclere-2
Eclere-3
Eclere-4
Eclere-5

COMENTARII (27)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

05.04.2016, 16:20

Merci!

mamili

mamili 1

21.04.2016, 11:46

Felicitari la cum arata delicioasele eclere!
cat despre reteta , floare la ureche de preparat! Multumesc!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

21.04.2016, 12:40

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!