Eclere a la Gaby_d

de Valclaudia in Dulciuri, 8 Mar 2015 | 1167 vizualizari

 

cu multumiri, fata draga! Sa ai o primavara senina, asemeni ochilor tai blanzi.... >:d<

 

INGREDIENTE

Pentru coji:

  • 1 cana ulei (230 ml)
  • 2 cani de apa rece
  • 2 cani faina alba proaspat cernuta
  • 1 praf de sare
  • 6 oua

Pentru crema:

  • 125 gr. zahar tos
  • 65 gr. faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • cca 50 gr. fulgi de ciocolata

Glazura si decor:

  • 150 gr. ciocolata amaruie5-6 linguri frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere a la Gaby_d:

Punem apa cu sarea si uleiul intr-o cratita si le lasam sa dea in clocot la foc iute.

Tragem cratita deoparte, punem toata faina si amestecam repede ingredientele cu un tel pana obtinem o coca omogena. Lasam la racit.

Tot cu telul amestecam aluatul in timp ce adaugam pe rand toate ouale.

Preincalzim cuptorul la 220 grade.

Tapetam tavile cu hartie de copt, punem coca intr-un posh si formam in tava cojile de eclere.

Dam apoi tavile la cuptor si le coacem, fara a deschide usa cuptorului,15 minute la 220 grade, apoi micsoram temperatura la 180 si continuam coacerea cojilor alte 30 minute.

Scoatem cojile din cuptor, le lasam la racit pe un gratar iar dupa racirea complta le taiem transversal in jumatate.

Pentru crema amestecam intr-o oala cu fund dublu faina+zaharul+ouale.

Adaigam laptele rece, amestecam pana se omogenizeaza amestecul si transferam oala pe aragaz la foc mediu spre mic.

Amestecam in continuu pana se ingroasa crema si devine ca o budinca.

Tragem oala deoparte, adaugam zaharul vanilat, amestecam sa se topeasca, acoperim apoi oala cu folie aliumentara si lasam sa se raceasca crema complet.

Batem frisca cu mixerul la viteza mare, apoi incorporam cate o lingura de frisca in crema pana la epuizarea intregii cantitati.

Umplem cojile de ecler cu aceasta crema, presaram fulgi de ciocolata peste crema,le acoperim cu partile superioare ale cojilor si ornam apoi eclerele cu glazura de ciocolata topita in frisca lichida la foc mic.

O parte din eclere le-am decorat doar cu zahar pudra.

Oricum sunt delicioase... :x

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370303
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370304
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370305
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370306
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370307
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370308
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370309
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370310
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370313
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370314
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370316
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370317
retete culinare - Eclere a la Gaby_d 370318

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

09.03.2015, 09:02

monik80 1

09.03.2015, 18:27

daniastefania 1

10.03.2015, 07:43

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S