Eclere cu crema de cafea

de La Ancuta in Dulciuri, 23 Ian 2011 | 6653 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 4 oua

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 1 lingura zahar pudra

Glazura:

  • 1 lingura cafea solubila
  • 2 linguri esenta de rom
  • 150 g zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de cafea:

Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.

Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.

Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.

Dam de pe foc si adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.

Punem aluatul intr-un posh si pritam bastonase de marimea unui deget, pe tava tapetata cu hartie.

Dam la cuptor (incins in prealabil) la foc mare timp de 10 minute. Reducem apoi focul si mai lasam inca 10 minute. In primele 10 minute nu deschidem usa cuptorului.

Scoatem din cuptor si le taiem, cat timp sunt inca calde, cu un cutit sau cu foarfeca.

Lasam cojile la racit pe un gratar.

Glazura:

Amestecam zaharul pudra cu cafeaua si esenta de rom.

Ungem capacele eclerelor cu glazura si le punem deoparte.

Crema:

Batem bine frisca apoi adaugam cafeaua si zaharul pudra.

Punem crema in posh si umplem eclerele.

Punem capacele glazurate si putem servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere cu crema de cafea 80099
retete culinare - Eclere cu crema de cafea 80100
retete culinare - Eclere cu crema de cafea 80101
retete culinare - Eclere cu crema de cafea 80102
retete culinare - Eclere cu crema de cafea 80103
retete culinare - Eclere cu crema de cafea 80104
retete culinare - Eclere cu crema de cafea 80105
retete culinare - Eclere cu crema de cafea 80106

COMENTARII (33)

La Ancuta 1

24.01.2011, 13:49

Multumesc Vladimir

lilik 1

24.01.2011, 14:43

delicioase

La Ancuta 1

24.01.2011, 16:40

Multumesc Lilik

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: