Eclere cu crema de cremsnit

de marianascarlat in Prajituri, 14 Apr 2013 | 4694 vizualizari

 

Cremele pentru prajituri sunt mai bune si mai sanatoase daca le prepari in casa.
Dar crema de cremsnit de la dr. Oetker e foarte buna si deosebit de gustoasa, Asa ca o folosesc de cate ori am ocazia.

 

INGREDIENTE

Pentru coji:

  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar ulei
  • un pahar de faina
  • 5 oua
  • un praf de sare

Umplutura:

  • o cutie de crema pentru cremsnit de la Dr. Oetker
  • 750ml. lapte

Glazura:

  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 50gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de cremsnit:

Punem pe foc apa cu uleiul si praful de sare. Cand acestea au dat in fiert se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Rezulta o coca potrivita si neteda. Se ia vasul de pe foc  se lasa cateva minute sa se raceasca .Cand s-a racit suficient ca sa nu se gateasca ouale instantaneu,  incepem sa adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Punem coca intr-un pos si intr-o tava tapetata cu hartie de copt , formam din coca  betisoare lunguiete de aluat . Le coacem la foc iute 15 minute apoi la foc potrivit inca 5-10 min sau depinde de cuptorul fiecareia.

Intre timp pregatim crema dupa instructiunile inscrise pe cutie. Eu sunt adepta cremelor preparate in casa, dar crema asta e fara cusur.

Dupa ce s-au copt cojile, le lasam un pic sa se raceasca, le taiem pe jumatate cu un cutit ascutit bine si le umplem cu crema. La operatia asta am folosit iarasi posul.

Topim la aburi ciocolata cu untul si o turnam cu grija peste eclere.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu crema de cremsnit-0
Eclere cu crema de cremsnit-1
Eclere cu crema de cremsnit-2
Eclere cu crema de cremsnit-3
Eclere cu crema de cremsnit-4

COMENTARII (19)

diana_k

diana_k 1

16.04.2013, 09:06

sunt delicioase eclerele, toata lumea le adora

marianascarlat

marianascarlat 1

16.04.2013, 10:09

Multumesc Diana!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 13:54

minunate eclere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!