Eclere cu crema de lime si busuioc

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2015 | 791 vizualizari

 

Foto credit Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente eclere:
    • apa - 150 ml
    • ulei - 75 ml
    • faina - 100 g
    • oua - 3 buc.
    • un praf de sare
    Crema de lime si busuioc:
    • lime curd - 4 linguri
    • crème patisserie - 100 ml
    • busuioc - 4 frunze
    • albusuri pentru bezea - 2 buc.
    • zahar - 4 linguri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de lime si busuioc:

  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare

  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului

  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca

  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul

  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte

  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii

  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit

    • Bateti crème patisserie, amestecati apoi cu crema de lime si adaugati busuiocul taiat marunt

    • Amestecati lejer cu o spatula, de jos in sus

    • Puneti crema la frigider

    • Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea tare si lucioasa

    • Taiati cojile de eclere pe jumatate si asezati intr-o tava partea de sus, peste care puneti bezea cu ajutorul unui posh

    • Coaceti la 160 de grade pentru 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra

    • Scoateti tava din cuptor si lasati la racit

    • Umpleti eclerele cu crema de lime si asezati deasupra cate un capacel cu bezea

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere  cu crema de lime si busuioc 388663
retete culinare - Eclere  cu crema de lime si busuioc 388664
retete culinare - Eclere  cu crema de lime si busuioc 388665

COMENTARII (21)

dantes 1

01.07.2015, 09:44

Delicios!

Dya Daniela Andrei 1

01.07.2015, 10:13

Oana 1

01.07.2015, 10:35

Aletta, incearca reteta asta, sa vezi ca ies Spor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: