Eclere cu crema de patiserie

de adasev12 in Prajituri, 11 Dec 2011 | 3890 vizualizari

 

facute la cererea sotului...cateodata i se pune pata pe ceva si musai sa-i fac...zici ca-i gravid....
sunt primele mele eclere, asa ca va rog sa fiti ingaduitori...nu prea arata cine stie ce, dar au gust foarte bun....

 

INGREDIENTE

coji:

  • 3 oua
  • 125 g faina
  • 100 g ulei
  • un praf de sare
  • 250 ml apa

crema:

  • 500 l lapte
  • 2 plicuri de crema pasticcera instant , de 80 g fiecare
  • 2 lg cacao amaro
  • + 200 ml frisca

decor:

  • 50 g ciocolata amaruie
  • 20 ml lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de patiserie:

cojile: se pune pe foc apa cu uleiul si sarea si se aduce la pc de fierbere.

Se toarna apoi toata faina  odata si se amesteca  energic sa nu faca cocoloase, se lasa cateva sec, pana se  strange coca frumos, apoi se  da la rece .

Dupa ce s-a racit de tot se adauga ouale pe rand, cate unul, amestecand pana la absorbtia completa a fiecaruia.

Acum nu stiu cat de moale trebuia sa fie coca asta, ca a mea nu prea a fost moale, adica nu curgea, statea pe lingura.

Mie mi s-a parut ca e prea tare...iar la copt cred ca trebuia sa creasca ceva mai mult....ma rog.

Am pus aluatul in  pos si am facut formele de ecler pe hartie de copt, direct in tava, si aici cred ca le-am facut prea late,.trebuia sa le fac mai inguste si mai groase, cu siguranta...

Am copt la 180 g cam 35-40 min.

Mie mi-au iesit 12 buc .

crema: se face la rece.

Fiecare plic  de crema se bate cu 250 ml lapte  la mixer pana  la consistenta dorita.

La unul din plicuri am adaugat si cacao pt a iesi o parte din eclere cu crema maro.

Frisca nu stiu daca se pune sau nu, eu am adaugat ca ne place.

Se bate frisca foarte bine.

asamblare: se taie in doua cojile pe lungime, pe una din parti am pus crema cu ajutorul unui pos , apoi frisca batuta, am acoperit cu cealata coaja si am lasat putin la rece, ca  s-au inmuiat cam tare cojile.

Deasupra am decorat cu ciocolata topita cu 20 ml lapte, dupa cum mi-a venit.

L-am mai lasat la rece pana s-a intarit din nou ciocolata deasupra si am servit cu foarte  mare pofta, facand abstractie de aspectul, care nu prea a fost cine stie ce.

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu crema de patiserie-0
Eclere cu crema de patiserie-1
Eclere cu crema de patiserie-2
Eclere cu crema de patiserie-3
Eclere cu crema de patiserie-4
Eclere cu crema de patiserie-5
Eclere cu crema de patiserie-6
Eclere cu crema de patiserie-7
Eclere cu crema de patiserie-8
Eclere cu crema de patiserie-9
Eclere cu crema de patiserie-10

COMENTARII (25)

adasev12 1

12.12.2011, 03:07

mamaie...multumesc frumos
alinutzika....

lilik 1

13.12.2011, 12:58

arunca-mi si mie unul

adasev12 1

13.12.2011, 14:47

lilik...l-ai prins?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04