Eclere cu crema de vanilie

de nadiuta123 in Prajituri, 2 Feb 2012 | 2587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU COJI:
  • 250 ml apa,
  • 100 gr margarina,
  • sare,
  • 7 linguri faina,
  • 3 oua
  • Ingrediente pentru crema de vanilie:
  • 400 ml lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 5 linguri zahar,
  • vanilie,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 2 oua,
  • 3 linguri margarina(unt).
  • Glazura:
  • 3 linguri de lapte
  • jumatate de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

COJILE: Se pune apa la fiert cu margarina se lasa pana se topeste margarina.Se adauga faina si sarea.Faina se amesteca bine cu telul .In timp ce amesteci faina se da cratita jos de pe foc amestecand bine si se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand bine sa se omogenizeze compozitia.

Intr-o tava  acoperita cu hartie de prajituri. Se ia o punga si se adauga compozitia formandu-se bastonase potrivite si se da la cuptor sa se coaca.

CREMA DE VANILIE: Intr-o craticioara se adauga ouale si zaharul se bat un pic se adauga laptele si faina untul si se da la foc amestecand continuu fara a lasa sa faca cocoloase. Cand devine groasa se da jos de pe foc si se lasa la racit.

GLAZURA: Intr-un ibric se pun 3 linguri de lapte si se pune pe foc se rupe in bucatele jumatate de ciocolata si se adauga peste lapte pe foc lasand sa se topeasca.

Se iau eclerele reci si se taie in jumatati se umplu la mijloc cu crema de vanilie si se acopera cu partea superioara a eclerului. Se orneaza cu ciocolata. Foarte usor de facut dar mai usor de mancat:D

 

TIPS-URI

1

Glazura se poate face si cu ciocolata alba

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere cu crema de vanilie 143987
retete culinare - Eclere cu crema de vanilie 143988

COMENTARII (8)

Rocsi 1

02.02.2012, 21:19

buneeee

Lau 1

03.02.2012, 08:42

place

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55