Eclere cu crema de vanilie

de babi5 in Prajituri, 17 Feb 2014 | 9522 vizualizari

 

M-am tot gandit de ceva vreme sa le fac si astazi le-a venit randul fiindca ieri nu am avut dulce. Le-am avut de ceva vreme trecute la favorite reteta Lylei_Musat si a Jamilei, m-am inspirat din amandoua si am facut varianta mea. Multumesc Lili, multumesc Jamila. Am intampinat o multime de "hopuri " dar le-am trecut cu pasi inceti... Mi s-a spart posul si am recurs la o punga si mi-au iesit putin mai mari dar nu-i nici un bai... nu s-a suparat nimenea... ba dimpotriva, au cerut supliment. Incovenientul e ca nu mi-a ajuns crema, mi-au ramas 8 bucati neumplute ceea ce presupune ca trebuie suplimentata materia prima la crema. Succes si indrazniti cosuletele pentru eclere, au iesit super, super bune si s-au dolofanit bine "di tat"

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei (cca 200 ml )
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • un praf de sare
  • 800 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 3 zahar vaniliat
  • 1 cub rama (250gr.)
  • 10 linguri zahar
  • 9 oua
  • 2 cubulete ciocolata menaj pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Am pus apa, sarea si uleiul intr-o cratita si am pus la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am pus faina toata si am amestecat repede pana s-a obtinut un aluat bine legat. Am dat de-o parte si am amestecat mereu sa iasa cat mai mult aburul din aluat. Apoi se adauga ouale pe rand mixand mereu cu mixerul sau amestecam cu o paleta (cu paleta este mai greu ) eu am folosit mixerul.

Apoi din aluatul obtinut formam cu ajutorul unui pos eclerele pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt (lasam distanta intre ele fiindca isi maresc volumul) Le facem cum dorim, alungite sau sub forma de gogosele.

Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam pana eclerele se rumenesc frumos (ar fi bine ca dupa ce s-au copt sa le mai lasam in cuptor 10 minute  cu cuptorul stins ca sa fie bine coapte pe dinauntru.)

Ne apucam de crema: 700 ml lapte punem la fiert cu 10 linguri de zahar si 3 zahar vaniliat, budinca o dizolvam in 100 ml .lapte si cand laptele clocoteste turnam budinca amestecand continuu pana la ingrosare. Lasam sa fiarba 5 minute apoi dam de-o parte amestecind din cand in cand sa nu formeze crusta deasupra. Cand este aproape rece (nu lasam sa se raceasca de tot) adaugam si margarina taiata bucatele mici si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.

Apoi cu crema obtinuta umplem cosuletele de eclere. Eu am fost generoasa cu crema fiindca nu mi-a ajuns la toate.

Se topeste ciocolata si ornam cu ea eclerele obtinute

TIPS-URI

1

Crema se poate face si din altfel de budinca (dupa imaginatie )

2

Cine vrea poate orna si cu frisca peste crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere