Eclere cu crema de vanilie

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Ian 2015 | 10036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de eclere (ingredientele sun masurate cu aceeasi cana, o cana cu capacitatea de230 ml)
  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • putina sare
  • 6 oua mari
  • Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 65 gr faina
  • 110 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita concentrat de vanilie
  • 3 oua
  • Pentru glazura de ciocolata
  • un Mos Craciun de ciocolata :)) (asta am avut eu, voi puneti 150 gr ciocolata cu lapte)
  • 40 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Mod de preparare coji de eclere

  1. Pune intr-un vas , pe foc, apa impreuna cu uleiul si sarea.
  2. Lasa sa dea in clocot si mai lasa pe foc cateva secunde.
  3. Opresti focul si torni toata faina dintr-o data, rapid, apoi amesteci energic cu un tel para pana la omogenizarea completa.
  4. Lasi la racit si cand mai e doar putin calduta compozitia incepi sa adaugi ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.
  5. Apoi iei din compozitie si pui intr-un poş cu dui mare si spritezi pe o tava, in care ai pus hartie pentru copt, betisoare cu dimensiunile de aprox 8/1,5 cm, lasand distanta intre ele.
  6. Introduci tava in cuptorul pe care in prealabil l-ai incalzit (cu 2-3 minute inainte de a baga tava), si lasi la foc iute (220-250 grade) pentru 15 minute (bastonasele trebuie sa fie crescute si usor rumenite, apoi scazi temperatura la 180 grade si le lasi sa se coaca. Dupa ce au fost crescute si rumene eu am deschis usa cuptorului si le-am intepat pe toate cu un bat de frigaruie pentru a se usca bine si interior.
  7. Le scoti din cuptor atunci cand sunt “grasunele” si frumos rumenite. Mie mi-au iesit 24 de bucati , mari, cu dimensiunile aproximative cu cele de cofetarie; daca faceti mini eclere vor iesi aprox. 50 de bucati.

Mod de preparare Crema de vanilie.

  1. Pui intr-un vas cu fund dublu ouale impreuna cu zaharul si faina. Amesteci cu un tel si omogenizezi.
  2. Adaugi in fir subtire laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloase compozitia.
  3. Pui vasul pe foc si lasi la fiert amestecand sa nu se prinda de fundul vasului.
  4. Opresti focul doar atunci cand compozitia s-a ingrosat, a devenit ca o budinca si se desprinde de peretii vasului.
  5. Adaugi vanilia, pui o folie alimentara deasupra vasului si lasi la racit. Folia previne formarea unei pojghite la suprafata budincii.
  6. Atunci cand budinca s-a racit incepi sa adaugi, putin cate putin , frisca lichida mixand incontinuu. Vei obtine o crema pufoasa, excelenta la gust.
  7. Tai cojile de eclere pe mijloc, de-a lungul basonasului.  Spritezi crema de vanilie pe bucatile ramase in tava apoi acoperi pe fiecare cu capacelele ramase.

 

Mod de preparare Glazura de ciocolata

  1. Pui intr-un bol metalic ciocolata tocata bucatele impreuna cu untul.
  2. Pui bolul deasupra unui vas cu apa clocotita.
  3. Amesteci usor pana la omogenizare.
  4. Iei cu lingurita din glazura usor calduta si pui peste fiecare ecler, apoi introduci eclerele la frigider.
  5. Pofta buna!

 

 

COMENTARII (20)

simona72 1

16.01.2015, 11:06

Ce bunee!!

Lia_ 1

17.01.2015, 05:44

aaa...le vazusem in blog? scuze, nu mai stiam care pe unde, te-am derutat ))

dar sa stii ca la Intercontinental m-am uitat aici la tine si de-aia n-am inregistrat, pt ca vasusem ca n-ai apucat sa o aduci si nu era frumos sa ti-o iau inainte

mirela0911 1

18.01.2015, 10:33

Ce frumoase-s si ce bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S