Eclere cu crema de vanilie

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 1871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt coji.
  • 500 ml apa
  • 200 g unt
  • 8 oua
  • 200 g faina
  • 1 varf de sare
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 esenta vanilie
  • jumate pachet margarina
  • Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri unt.
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Intr-o cratita se pune apa , sarea si untul si trebuie sa  fiarba pt circa 10 minute.

Se da de pe foc  se adauga  faina si se amesteca bine pana ce  compozitia se  dezlipeste de pe peretii  cratitei .

Lasam compozitia  sa se  raceasca si apoi se adauga pe rand ouale si se amesteca bine.

Pe o tava de copt invelita cu hartie de copt si cu ajutorul lui poosh  formam  cojile .

Dam la cuptor pt 40 min la focc  foarte mic.

IMPORTANT.

Sa nu se deschida usa cuptorului in primele 30 min. 

Crema

Intr-o cratita adaugam laptele, zaharuul si faina . amestecam bine cu un tel si dam la foc mic unde amestecam  continuu pana ce aceasta incepe sa clocoteasca si o dam deoaprte .

Adaugam  margarina si esenta de vanilie si amestecam bine pana ce obtinem o ciulama  foarte greu de mixat.

O lasam la sa se raceasca .

Cojile le  taiem la jumatate si apoi  le umplem cu ajutorul unui posh .

Topim ciocolata in cele 3 linguri de lapte si apoi cu ajutorul unui penson facem glazura la  eclere.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu crema de vanilie-0
Eclere cu crema de vanilie-1
Eclere cu crema de vanilie-2
Eclere cu crema de vanilie-3
Eclere cu crema de vanilie-4
Eclere cu crema de vanilie-5
Eclere cu crema de vanilie-6

COMENTARII (6)

dantes

dantes 1

01.02.2015, 08:51

Bune!!!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

01.02.2015, 14:12

foarte bune

mirela0911

mirela0911 1

03.02.2015, 14:43

Bune !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12