Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 12 Iun 2010 | 4327 vizualizari

 

Atat pot sa zic ca au iesit delicioase.....

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 185 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 375 ml apa
  • 5 oua
  • 1 esenta vanilie
  • pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate faina
  • jumatate cana de zahar
  • 3 linguri sirop de fructe de padure
  • coaja de lamaie
  • 150 gr ciocolata amaruie pentru decor(sau de care doriti)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure:

aluatul:

Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu uleiul.

cand da in clocot,se trage cratita de pe foc,se toarna toata faina deodata si se amesteca repede pana cand aluatul se dezlipeste de vas.

se lasa apoi sa se racoreasca.

cand e aproape rece se pun ouale intregi,pe rand,amestecand bine dupa fiecare pana se incorporeaza in aluat.la urma se pune esenta de vanilie si se amesteca bine.

acest aluat se pune intr-un sprit ,si se formeaza eclere intr-o tava neunsa.

dupa ce ati umplut tava cu eclere,se da in cuptorul bine incins.

10 min se lasa la foc mai mare,iar dupa 10 min focul se reduce.

se coc circa 30 de minute,ca sa fie putin rumene (daca le coaceti mai putin riscati sa ramana cleioase la mijloc).

cat timp se coc eclerele preparam crema:

laptele se pune intr-o oala la fiert.

intr-un castron se bat galbenusurie cu zaharul si siropul de fructe de padure,iar mai la urma adaugati faina.

cand laptele da primul clocot se trage de pe foc,peste se pune ametecul de galbenusuri ,se invarte foarte bine sa nu se faca cocoloase,apoi se mai pune cam 1 min pe foc cat sa se ingroase,la fel ca si o budinca.

cand e gata o luati de pe foc,puneti coaja de lamaie si o lasati putin sa se racoreasca.

eclerele cand sunt reci li se taie un capac si se umplu cu aceasta crema.

ciocolata se topeste in microunde sau pe baie de aburi ,se pune si o lingura de ulei,iar  cu aceasta se decoreaza eclerele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure 37023
retete culinare - Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure 37024

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.06.2010, 21:34

am inteles roberta...promit k asa o sa fac

housy 1

27.06.2010, 20:00

oii ioi......tre sa fie deliciosi...

Rocsi 1

27.06.2010, 22:27

foarte buni sunt hausy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D