Eclere cu crema de vanilie si ciocolata

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 2440 vizualizari

 

Primele mele eclere si sunt tare mandra de ele.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame faina
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 5 oua
  • Crema:
  • 1 pl de Creme Ole
  • 400 ml lapte rece
  • 1 lg de zahar
  • Glazura:
  • bomboane de ciocolata cu coniac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si ciocolata:

        Crema:Intr-un bol se pun 400 ml de lapte rece de la frigider,se adauga plicul de crema si o lingura de zahar si se mixeaza bine.Cand crema este gata se da la frigider pana cand preparam cojile.

         Cojile:Apa si uleiul se fierb impreuna. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul.Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga, pe rand, ouale, omogenizandu-se bine.

         Glazura:Intr-o cratita punem bomboanele sa se topeasca.

         Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui pos, se pun cojile de eclere si se coc la 200 grade timp de 25 de minute.Dupa ce s-au racit, cojile se taie pe jumatate si se umple cu crema si se pune glazura deasupra.Pofta buna.

        

 

TIPS-URI

1

Cand facem cojile dupa ce a fiert apa cu uleiul si faina lasam compozitia putin la racit inainte sa adaugam ouale.

2

Putem face ce crema dorim.

3

Glazura daca este prea groasa putem adauga putin lapte ca sa o subtiem.

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-0
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-1
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-2
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-3
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-4
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-5
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-6
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-7
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-8
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-9
Eclere cu crema de vanilie si ciocolata-10

COMENTARII (25)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

23.10.2015, 21:11

iar ai aparut cu eclerele, nu mai pot cred ca o sa mananc o lingura de miere

Catalina L

Catalina L 1

23.10.2015, 21:25

Constelatialeu

Constelatialeu 1

23.10.2015, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!