Eclere cu crema de vaniliesi frisca

de loredanaaa in Prajituri, 11 Iul 2013 | 1307 vizualizari

 

Am zis hai sa incerc si eclere, de mult le aveam in cap dar nu ma gandeam ca vor iesi asa bune .Poate nu arata asa bine la aspect ca n-am avut forma dar pentru inceput sunt bune si asa.

 

INGREDIENTE

  • 120 ml de ulei
  • 200 ml de apa
  • 1 praf de sare
  • 125 grame de faina
  • 4 oua
  • crema de vanilie (http://www.bucataras.ro/galerie/crema-de-vanilie-231745-46765.html)
  • frisca
  • 1 ciocolata
  • cateva linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vaniliesi frisca:

Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga  mai consistenta.

Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se  adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa primul ou cu mixerul ca sa se incorporeze bine in aluat, apoi urmatorul amestecand bine si tot asa pana la cele 4. Daca aluatul cere inca un ou mai adaugati inca unul astfel incat sa iasa o compozitie  cremoasa.

Incingeti foarte bine cuptorul la 210 grade Celsius, ventilat, daca aveti cuptor fara ventilatie il dati la 220 de grade. Din aluat  formati eclere lungi, cu ajutorul posului (eu n-am avut asa ca am facut cu punga). Atentie ca  eclerele vor creste foarte mult la copt, asa ca lasati loc suficient intre ele si pe largime, faceti  bastonase lungi cam de 9-10 cm sau cat de lungi doriti.

Puneti tava in cuptor incins pe partea superioara si nu deschideti usa cuptorului in primele 10-15 minute.

Dupa ce au crescut si s-au si rumenit deschideti cuptorul si mutati tava in jumatatea inferioara, reduceti temperatura la 170 de grade Celsius. Se coc alte 15-20 de minute, pana cand eclerele vor fi bine uscate in interior, fara urma de aluat cleios.

Se taie eclerele pe lungime incet si le umpleti cu crema de vanilie si frisca.

Le impreunati si le ungeti cu ciocolata (pe care ati topit-o cu un pic de lapte)

Mi-au iesit eclere cu coaja fina si uscata, le dati in frigider dupa  care se vor inmuia.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu crema de vaniliesi frisca-0
Eclere cu crema de vaniliesi frisca-1

COMENTARII (12)

loredanaaa

loredanaaa 1

11.07.2013, 23:45

multumesc merisor, iri,motan,andrea,gaby,diaconta,laurenta,rocsi,jolygina

loredanaaa

loredanaaa 1

11.07.2013, 23:47

iti dau iri

loredanaaa

loredanaaa 1

11.07.2013, 23:50

diacona cand faci sa-mi dai si mie ca tare mai imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!