Eclere cu crema si glazura de lamaie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat oparit:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 4 oua mici (sau 3 mari)
  • 1 praf de sare
  • Crema de lamaie:
  • 1 plic crema rapida cu aroma de lamaie Dr. Oetker
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • Glazura de lamaie:
  • 6 lingurite zahar pudra
  • 3 lingurite zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema si glazura de lamaie:

Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.

Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte.

Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varful mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Le lasam apoi sa se raceasca.

Crema de lamaie: cat timp cojile de eclere se racesc pregatim crema.

Intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.

Mixam bine pana crema se intareste, apoi o dam la rece pana se racesc cojile pentru eclere.

Glazura de lamaie: intr-un bol micut punem zaharul pudra, adaugam sucul de lamaie si amestecam bine.

Dupa ce cojile s-au racit, le taiem orizontal, dar nu de tot, le umplem cu crema de lamaie si punem deasupra cate o lingura de glazura de lamaie.

Le dam la rece pana la servire, asta daca rezistati!!

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

NU deschideti usa cuptorului cat timp acestea sunt inauntru, deoarece se pot lasa!!!

2

Din ingredientele de mai sus obtinem 14 coji de eclere, de marime medie.

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu crema si glazura de lamaie-0
Eclere cu crema si glazura de lamaie-1
Eclere cu crema si glazura de lamaie-2

COMENTARII (24)

Angelina_Elena 1

24.07.2013, 20:52

Bya

Angelina_Elena 1

24.07.2013, 20:52

Rocsi

Angelina_Elena 1

24.07.2013, 20:52

Ligia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04