Eclere cu crema si glazura de lamaie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 3097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat oparit:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 4 oua mici (sau 3 mari)
  • 1 praf de sare
  • Crema de lamaie:
  • 1 plic crema rapida cu aroma de lamaie Dr. Oetker
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • Glazura de lamaie:
  • 6 lingurite zahar pudra
  • 3 lingurite zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema si glazura de lamaie:

Aluat oparit: intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.

Punem oala pe foc si o lasam sa dea intr-un clocot, apoi o dam deoparte.

Se adauga faina cernuta si amestecam bine, pana aluatul se desprinde de pe marginea vasului.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varful mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Le lasam apoi sa se raceasca.

Crema de lamaie: cat timp cojile de eclere se racesc pregatim crema.

Intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.

Mixam bine pana crema se intareste, apoi o dam la rece pana se racesc cojile pentru eclere.

Glazura de lamaie: intr-un bol micut punem zaharul pudra, adaugam sucul de lamaie si amestecam bine.

Dupa ce cojile s-au racit, le taiem orizontal, dar nu de tot, le umplem cu crema de lamaie si punem deasupra cate o lingura de glazura de lamaie.

Le dam la rece pana la servire, asta daca rezistati!!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

NU deschideti usa cuptorului cat timp acestea sunt inauntru, deoarece se pot lasa!!!

2

Din ingredientele de mai sus obtinem 14 coji de eclere, de marime medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema si glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie