Eclere cu crema vanilie sau lamaie

de marcelika in Prajituri, 21 Feb 2013 | 2942 vizualizari

 

sunt preferatele familiei mele si sper din tot sufletul sa va placa!
eu am facut compozitie dubla si am umplut frigiderul de craciun, spre bucuria familiei !

 

INGREDIENTE

  • compozitie eclere:
  • o cana ulei (sau untura )
  • o cana si jumatate apa
  • doua cani faina
  • 10 oua
  • putina sare
  • crema:
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet margarina
  • 5 linguri faina
  • o cana zahar
  • esenta de lamaie sau rom
  • glazura:
  • ciocolata menaj (300 g)
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema vanilie sau lamaie:

Se face crema de vanilie/lamaie prima data pentru a se raci:

Se pune la fiert 3/4 din lapte impreuna cu zaharul si margarina. Separat intr-un castron se pune restul de lapte cu faina si se amesteca. In timp ce fierbe pe foc laptele se adauga "şodoul" din lapte si faina peste si se amesteca energic cu telul pentru a nu se forma cocoloase (eu am pus 5 linguri mai pline cu faina).

Se lasa la rece, abia cand se raceste se adauga esenta de rom/lamaie , dupa preferinte...Eu am folosit esenta rom si razatura de lamaie, in combinatie, a fost placuta la gust.

Aluat eclere:

Se pune la foc apa, uleiul sau untura si  sarea. Cand incepe sa fiarba punem toata faina dintr-o data si amestecam energic. Lasam 10 minute sa se mai raceasca, adaugam pe rand cate un ou si amestecam permanent. Compozitia finala trebuie sa fie de consistenta unei creme groase.

Se umple posul cu compozitie si se " toarna" in tava eclerele (lungi de 6-7 cm sau choux-uri rotunde ). Se introduc in cuptorul incins. ATENTIE ! NU se umbla la cuptor decat dupa ce incep sa miroasa si se observa prin geam ca sunt umflate si au o crusta aurie.

Se lasa sa se raceasca pe un gratar si se taie pe latura cea mare pe orizontala doar pe jumatate, adica se taie un capac dar nu de tot. Se umplu cu crema (tot cu posul), daca nu va descurcati sa tineti in mana stanga coaja de ecler si in drepta sa aveti posul cu crema, puteti sa la umpleti cu lingura, nu e problema.

Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga 3-4 linguri de ulei pentru luciu, se amesteca continuu pentru a nu se lipi cumva de vas si se trec eclerele prin glazura. Se pot orna cu frisca....eu nu am mai avut timp, le-am lasat asa de data aceasta.

POFTA BUNA !

 

 

 

TIPS-URI

1

daca am fost in criza de timp am folosit crema de vanilie sau de lamaie de la dr oetker......e ft buna!

2

din aceasta compozitie si pot face mini-eclere si choux a la creme

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere cu crema vanilie sau lamaie 205971
retete culinare - Eclere cu crema vanilie sau lamaie 205972
retete culinare - Eclere cu crema vanilie sau lamaie 205973
retete culinare - Eclere cu crema vanilie sau lamaie 205974
retete culinare - Eclere cu crema vanilie sau lamaie 205975
retete culinare - Eclere cu crema vanilie sau lamaie 205976
retete culinare - Eclere cu crema vanilie sau lamaie 205977
retete culinare - Eclere cu crema vanilie sau lamaie 205978
retete culinare - Eclere cu crema vanilie sau lamaie 205979

COMENTARII (6)

- TABITA - 1

23.02.2013, 05:33

alinaelena 1

25.03.2013, 17:16

marcelika 1

19.08.2013, 23:16

va multumesc frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D