Eclere cu vanilie

de Andrews in Prajituri, 13 Ian 2016 | 2696 vizualizari

 

Dragi Bucatarasi, azi voi posta reteta de eclere pe care am invatat-o de la MAMA si pe care cred ca o stiu toate gospodinele.

 

INGREDIENTE

Cojile pentru Eclere

  • 250 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 300 -400 g faina (in functie de cum este faina)
  • 6 oua mari

Crema de Vanilie

1 litru de lapte

6 oua

250 g zahar

200 g unt

1 baton de vanilie

4 linguri de faina sau amidon

Frisca (eu am folosit La Dorna)

Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie:

Cojile

Punem apa, laptele si untul intr-o cratita pe aragaz si lasam pana clocoteste apoi adaugam faina toata deodata si amestecam  bine apoi lasam compozitia cam 10 minute la racit  si incepem sa adaugam cate un ou, nu adaugam alt ou pana cel dinainte nu s-a incorporat bine, dupa ce am adaugat toate ouale tapetam  tava cu hartie de copt, turnam compozitia in pos si  punem in tava (vezi foto) si dati la coptor .

Crema

Punem intr-o oala puneti laptele, ouale, zaharul, batonul de vanilie, faina sa amidon si amestecati bine cu telul apoi puneti la foc si amestecati pana se ingroasa. (vezi poza)

Cat se raceste crema  bateti frisca si apoi o puneti la rece.

Asamblarea

Se taie coaja pe jumatate adaugati crema apoi frisca si puneti cealalta jumatate deasupra le puteti orna cu ciocolata sau zahar vanilat (vezi foto)

 

 

TIPS-URI

1

Rabdare

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu vanilie-0
Eclere cu vanilie-1
Eclere cu vanilie-2
Eclere cu vanilie-3
Eclere cu vanilie-4
Eclere cu vanilie-5
Eclere cu vanilie-6
Eclere cu vanilie-7
Eclere cu vanilie-8
Eclere cu vanilie-9

COMENTARII (5)

Lau

Lau 1

14.01.2016, 17:41

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.01.2016, 08:43

marcela13

marcela13 1

17.01.2016, 12:59

de departe cele mai frumoase eclere, dar descrierea procesului tehnologic are mici scapari- gen cat timp si la ce temperatura se tin in cuptor, iar la cremaia uitat sa spui cand se adauga untul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!