Eclere cu zmeura

de Oana in Prajituri, 30 Iun 2015 | 7939 vizualizari

 

Trebuie sa incercati eclerele cu zmeura, deosebit de racoritoare si mai ales delicioase! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente eclere:
  • apa- 150 ml
  • ulei- 75 ml
  • faina- 100 g
  • oua- 3 buc
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura:
  • ciocolata alba- 100 g
  • smantana lichida- 50 g
  • crème patisserie- 100 ml
  • zmeura zdrobita- 100 g
  • piure de zmeura- 2 linguri (din 100 g zmeura mixata)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu zmeura:

  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare

  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului

  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca

  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul

  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte

  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii

  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine

  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit

    • Pentru crema, incalziti smantana lichida si turnati-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele

    • Omogenizati bine si lasati la racit

    • Bateti bine crème patisserie, opriti 3 linguri si restul incorporati usor in crema de ciocolata alba

    • Zdrobiti zmeura cu o furculita si adaugati-o in crema, amestacand lejer

    • Amestecati piureul de zmeura (obtinut din 100 gr zmeura pasata si trecuta prin sita) cu frisca oprita si glazurati capacele de la eclere cu o pensula

    • Umpleti eclerele cu crema de zmeura, puneti capacele glazurate si ornati cu zmeura

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere