Eclere de casa

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 510769 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat un ecler facut in casa!!! Iata reteta mea care de fiecare data imi iese la fel de buna.Daca urmezi pasii pe care eu i-am urmat iese 100%.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de ulei
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • 8 oua
  • 1 varf de cutit de sare fina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere de casa:

Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina (amestecand continuu) pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia se adauga ouale, unul cate unul. Se pune compozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase, care se coc pe hartie de copt in cuptor la foc mediu 20-25 minute.

Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema (pe care o voi explica mai jos cum se face). Iata si reteta de crema pentru de eclere... 1 pachet de margarina, 5 linguri de faina, 1 cana de zahar, 1 litru de lapte. Zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama.

Dupa ce s-a racit crema, luam cojile de eclere pe rand si le umplem.

Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetcker si punem pe ele cu o lingurita acea glazura, care este atat de usor de pregatit, pentru ca praful din plic il amestecam cu 3-4 lingurite de apa si gata ...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere de casa 6199
retete culinare - Eclere de casa 6200
retete culinare - Eclere de casa 6201
retete culinare - Eclere de casa 6202
retete culinare - Eclere de casa 6203
retete culinare - Eclere de casa 6204

COMENTARII (79)

Criss 1

01.04.2015, 07:30

MihaelaB79 1

29.12.2015, 10:13

mi s-a intamplat sa scot gogoselele din cuptor si sa se lase!stie cineva de ce?

MihaelaB79 1

29.12.2015, 10:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D