Desert eclere de casa

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 591509 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat un ecler facut in casa!!! Iata reteta mea care de fiecare data imi iese la fel de buna. Daca urmezi pasii pe care eu i-am urmat iese 100%.

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • 8 oua
  • 1 varf de cutit de sare fina
  • Crema de vanilie:
  • 1 pachet de margarina
  • 5 linguri de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 litru de lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie 
  • Glazura
  • 1 plic de glazura dr.oetker
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere de casa:

Se pun apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecand continuu pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se pune compozitia intr-un posh pentru ornat si se fac bastonase in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu 20-25 minute.

Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema de vanilie.

Pentru crema, zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama. La final se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetker dupa instructiunile de pe plic si punem pe fiecare ecler cate o lingurita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (79)

Criss 1

01.04.2015, 07:30

MihaelaB79 1

29.12.2015, 10:13

mi s-a intamplat sa scot gogoselele din cuptor si sa se lase!stie cineva de ce?

MihaelaB79 1

29.12.2015, 10:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de cacao, nuca, stafide si mac