Eclere delicioase ;)

de corina241 in Prajituri, 16 Noi 2010 | 15366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 4 oua
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 30 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere delicioase ;):

Compozitia pentru cojile de eclere:Intr-o craticioara se pune apa si uleiul la foc potrivit si se lasa pana clocoteste,apoi adaugam faina dintr-o data si amestecam repede pana se desprinde de pe peretii vasului.Se ia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul amestecandu-se rapid dupa fiecare.Punem cmpozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase care se coc(la foc mediu 30-35 minute) in tava aragazuilui tapetata cu hartie de copt.Cuptorul va fi incins inainte la 180°.Dupa ce s-au racit le taiem pe jumatate si le umplem cu crema.

Crema de vanilie:Laptele se pune la fiert cu zaharul,iar in acest timp se freaca bine galbenusurile cu amidonul.Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura de lapte peste galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare (vreo 10 -12 linguri),iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu.Cand am terminat punem iarasi pe flacara si amestecam cu telul pana ce se ingroasa(amidonul va face ca aceasta compozitie sa devina o crema ingrosata).Luam de pe foc si adaugam esenta  si zaharul vanilat.

Cu crema obtinuta umplem cojile de eclere,iar la sfarsit ornam cu toping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere delicioase ;)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

vanilla 1

19.11.2010, 14:40

sabiradu 1

04.02.2012, 10:42

WWWWWWWWWWWA ce delicii,nu am mai facut de un car de ani

corina241 1

04.02.2012, 14:25

este foarte usoara reteta si eclerele tare gustoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de fructe de padure