Eclere delicioase ;)

de corina241 in Prajituri, 16 Noi 2010 | 11475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji de eclere:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 4 oua
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 30 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere delicioase ;):

Compozitia pentru cojile de eclere:Intr-o craticioara se pune apa si uleiul la foc potrivit si se lasa pana clocoteste,apoi adaugam faina dintr-o data si amestecam repede pana se desprinde de pe peretii vasului.Se ia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul amestecandu-se rapid dupa fiecare.Punem cmpozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase care se coc(la foc mediu 30-35 minute) in tava aragazuilui tapetata cu hartie de copt.Cuptorul va fi incins inainte la 180°.Dupa ce s-au racit le taiem pe jumatate si le umplem cu crema.

Crema de vanilie:Laptele se pune la fiert cu zaharul,iar in acest timp se freaca bine galbenusurile cu amidonul.Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura de lapte peste galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare (vreo 10 -12 linguri),iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu.Cand am terminat punem iarasi pe flacara si amestecam cu telul pana ce se ingroasa(amidonul va face ca aceasta compozitie sa devina o crema ingrosata).Luam de pe foc si adaugam esenta  si zaharul vanilat.

Cu crema obtinuta umplem cojile de eclere,iar la sfarsit ornam cu toping de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere delicioase ;)-0
Eclere delicioase ;)-1
Eclere delicioase ;)-2
Eclere delicioase ;)-3
Eclere delicioase ;)-4
Eclere delicioase ;)-5
Eclere delicioase ;)-6

COMENTARII (18)

vanilla

vanilla 1

19.11.2010, 14:40

sabiradu

sabiradu 1

04.02.2012, 10:42

WWWWWWWWWWWA ce delicii,nu am mai facut de un car de ani

corina241

corina241 1

04.02.2012, 14:25

este foarte usoara reteta si eclerele tare gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01