Eclere dezordonate

de LadyCrs in Prajituri, 17 Mai 2012 | 1512 vizualizari

 

Nu le-am făcut cu cremă fiartă, ci cu pudding de vanilie că asta aveam prin casă :) Nu m-am putut abține să nu fac ceva dulce întrucât încerc să mai dau jos niște kg ( am mâncat doar unul și atât, restul le împart :)) ) Le-am numit dezordonate pentru că nu le-am făcut egale și nici nu le-am ornat cu precizie !

Rețeta pentru coji am pescuit-o de la bucătărașul Lili Mușat :)

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • o cană de ulei
  • o cană jumătate de apă
  • 2 căni de făină
  • 200 ml frișcă lichidă
  • două plicuri pudding vanilie
  • un praf de sare
  • o esență
  • 130 g ciocolată
  • 70 g margarină rama
  • 3 linguri cacao
  • o lingură apă
  • două linguri ulei
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere dezordonate:

Apa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu am făcut bășică la deget de la al meu :)) ). După ce se răcește punem ouăle unul câte unul și amestecăm până se încorporează. Facem bastonașe și le coacem la foc mediu timp de 25-30 minute în tava tapetată cu foaie de copt ( am încercat să fac și eu bastonașele frumos cu poșul...și după 3 s-a dus naibii poșul...așa că m-am uns cu ulei pe mâini și am făcut mici cârnăciori :))

Puddingul l-am preparat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Frișca am bătut-o și i-am adăugat esență de portocale și un plic de zahăr vanilat. După ce s-a răcit budinca am amestecat-o cu frișca.

Pentru glazură se amestecă ciocolata, margarina, uleiul, apa și se pune pe baie de abut. După se topește adăugăm 3-4 linguri de cacao și amestecăm energic pentru a nu face cocoloașe.

După ce s-au răcit cojițele și umplutura, le-am tăiat pe lung și le-am pus crema. Am închis căpăcelul și am glazurat. :)

 

TIPS-URI

1

glazura mea nu a ieșit perfectă că nu am folosit margarina, ci untar( asta aveam în casă) și nici ciocolată de calitate, dar sunt foarte gustoase oricum

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere dezordonate 163128
retete culinare - Eclere dezordonate 163129
retete culinare - Eclere dezordonate 163130
retete culinare - Eclere dezordonate 163131
retete culinare - Eclere dezordonate 163132
retete culinare - Eclere dezordonate 163133
retete culinare - Eclere dezordonate 163134
retete culinare - Eclere dezordonate 163135
retete culinare - Eclere dezordonate 163136
retete culinare - Eclere dezordonate 163137
retete culinare - Eclere dezordonate 163138
retete culinare - Eclere dezordonate 163139
retete culinare - Eclere dezordonate 163140

COMENTARII (19)

MIUTA 1

18.05.2012, 12:52

Foarte,foarte bune si eu vreau

Sim0na 1

18.05.2012, 13:53

Dezordonate asa, as manca cateva!!

mena29 1

18.05.2012, 20:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L