Eclere sau minieclere

de Geanina87 in Prajituri, 16 Mar 2012 | 7395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • ciocolata
  • Crema:
  • 2 cani si jumatate de lapte
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de faina cu varf
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere sau minieclere:

Se pune apa cu uleiul la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecandu-se repede.Se lasa deoparte la racit si se amesteca din cand in cand.Cand s-a racit complet se adauga ouale unul cate unul si se amesteca dupa fiecare in parte cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

Din compozitia astfel obtinuta se pot forma bilute cu ajutorul unei linguri,insa eu recomand acea seringa de ornat care va ajuta extrem de mult in formarea eclerelor.Acestea din urma se asaza in tava unsa si tapetata cu faina.Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Mie nu mi-au incaput toate in tava si de aceea am folosit si acea tigaie "gratar" care s-a dovedit a fi foarte utila.

Intre timp pregatim crema: Se bat ouale, se adauga zaharul si se toarna peste,o cana de lapte incalzit.Faina se amesteca cu restul laptelui rece( pentru a nu se forma cocoloase e bine sa fie strecurat) si se adauga peste cealalta compozitie amestecandu-se incontinuu pe focul dat la mic.Cand se ingroasa se da deoparte,se adauga margarina si se amesteca pana cand aceasta se topeste.Se pune si esenta de vanilie si se lasa la racorit.

Cand eclerele sunt coapte se lasa la racit,apoi se taie (dar nu de tot) si se umplu cu crema.La final le glazuram cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

Crema poate fi inlocuita si cu budinca de vanilie,aceasta preparandu-se dupa instructiunile de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere sau minieclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema cu mascarpone si capsuni