"Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2011 | 2831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa mica
  • o mana de frunza de patrunjel patrunjel
  • o mana de frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
  • 1 lingurita de sare( sau dupa gust)  
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe:

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun  intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si  sa se raceasca.

Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale. Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.

Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob. Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.

Se mai poate face si alta varianta.

Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele. Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108074
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108076
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108078
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108079
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108081
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108082
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108083
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108084
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108085
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108086
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108087
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108088
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108089
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108090
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108091
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108092
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108093
retete culinare - "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe 108094

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

06.06.2011, 21:19

Deyutzky

marieta 1

02.08.2011, 13:04

cred cai minunata conopida facuta asa!!!!!!!!!!!trebuie sa incerc!!!!!!

Mihaela11_jo 1

07.08.2011, 00:11

Marieta
Vei fi placut impresionata de combinatia de condimente

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D