Eggnog- Lichior de oua

de Corinuta in Bauturi, 3 Dec 2012 | 4579 vizualizari

 

Mi-a placut mult de tot de prima data cand l-am gustat - acum vreo 10 ani cred -si, desi eu nu sunt cu lichiorurile am zis ca o data tot o sa fac si eu. Acum ca am facut, cred ca o sa devina o traditie....si neaparat trebuie sa dublez cantitatile:)

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 500 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 250 ml vodca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • putina scortisoara pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eggnog- Lichior de oua:

Incep prin a va spune ca daca aveti oua de casa, cu siguranta culoarea va fi alta! Am gasit multe retete in care se prepara lichiorul fara fierbere, dar nu prea imi suradea ideea de a tine in frigider lapte amestecat cu galbenusuri cateva saptamani, asa ca am optat ptr altfel de reteta.

Se pune laptele la fiert. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul praf, apoi se adauga incet laptele cald si se incorporeaza. Se pune compozitia la fiert pe aburi 8-10 minute pana incepe sa se ingroase, amestecand mereu. 

Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se adauga frisca si vodca si se amesteca.

Se serveste presarat cu scortisoara deasupra, daca va place, bineinteles!

Se pastreaza la frigider, dar nu apuca sa stea prea mult, va garantez :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eggnog- Lichior de oua 191850
retete culinare - Eggnog- Lichior de oua 191851
retete culinare - Eggnog- Lichior de oua 191852

COMENTARII (21)

Panacris 1

21.12.2013, 15:08

Direct la probat!

Corinuta 1

21.12.2013, 17:50

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 00:57

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59