Eggnog- Lichior de oua

de Corinuta in Bauturi, 3 Dec 2012 | 9584 vizualizari

 

Mi-a placut mult de tot de prima data cand l-am gustat - acum vreo 10 ani cred -si, desi eu nu sunt cu lichiorurile am zis ca o data tot o sa fac si eu. Acum ca am facut, cred ca o sa devina o traditie....si neaparat trebuie sa dublez cantitatile:)

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 500 ml lapte
  • 250 ml smantana
  • 250 ml vodca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • putina scortisoara pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eggnog- Lichior de oua:

Incep prin a va spune ca daca aveti oua de casa, cu siguranta culoarea va fi alta! Am gasit multe retete in care se prepara lichiorul fara fierbere, dar nu prea imi suradea ideea de a tine in frigider lapte amestecat cu galbenusuri cateva saptamani, asa ca am optat ptr altfel de reteta.

Se pune laptele la fiert. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul praf, apoi se adauga incet laptele cald si se incorporeaza. Se pune compozitia la fiert pe aburi 8-10 minute pana incepe sa se ingroase, amestecand mereu. 

Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se adauga frisca si vodca si se amesteca.

Se serveste presarat cu scortisoara deasupra, daca va place, bineinteles!

Se pastreaza la frigider, dar nu apuca sa stea prea mult, va garantez :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eggnog- Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Panacris 1

21.12.2013, 15:08

Direct la probat!

Corinuta 1

21.12.2013, 17:50

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 00:57

interesanta reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lichior de oua