Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Apr 2015 | 1416 vizualizari

 

Reteta asta ma cam bantuie de ceva vreme iar acum m-am gandit sa o fac pe post pe pasca,Reteta e de la nemtoasa de Corinuta......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 375 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • un praf de sare
  • Crema oua
  • 5 oua
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie premiun Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • Crema branza
  • 500 g branza dulce 32 % grasime
  • 250 ml smantana grasa 40 % grasime
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua:

Aluat: Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare si oul. Separat frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Laptele il punem la incalzit adaugam untul si zaharul, lasam pana se topeasca, dar nu sa fiarba. Adaugam peste drojdie (in caz ca e prea fierbinte laptele mai lasam sa se racoreasca), amestecam si apoi punem peste faina si ou si incepem sa framantam. Dupa ce am framantat acoperim castronul cu un stergar si lasam la crescut cca 50 min.

Crema de oua: Plicul de budinca il punem intr-o craticioara, adaugam zaharul si laptele si punem la fiert pana se ingroasa bine. Lasam sa se raceasca dar nu de tot, apoi adaugam untul moale si galbenusurile. Albusurile cu un praf de sare le batem bine si apoi le incorporam in budinca amestecand de jos in sus cu miscari lente.

Crema de branza: Branza dulce cu smantana se amesteca bine, se adauga zaharul si zaharul pudra se omogenizeaza. Apoi se adauga galbenusurile si stafidele.

Asamblare: Eu am folosit 3 forme de dimensiuni diferite. Am uns formele cu unt, apoi am intins aluatul, peste aluat am adaugam crema de branza si deasupra am pus crema de oua. Am dat formele la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 50 minute, cand a inceput sa se rumeneasca si sa nu se mai miste crema de oua (miscam forma ca sa verificam) scoatem formele din cuptor si lasam sa se raceasca.

Cand este rece se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

daca vrei sa va iasa mai putin injumatatiti cantitatile

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375414
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375416
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375417
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375418
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375419
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375420
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375421
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375422
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375423
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375424
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375425
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375426
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375427
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375428
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375429
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375430
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375431
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375432
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375433
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375434
retete culinare - Eierschecke-prajitura cu branza si crema de oua 375435

COMENTARII (27)

Cris2711 1

20.10.2015, 12:15

Cris2711 1

20.10.2015, 12:16

Rux 1

20.10.2015, 12:19

Arata minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D