Empanada gallega

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2012 | 23992 vizualizari

 

Este o reţetă cunoscută în Spania şi cred ca o să vă placă. Pentru când aveţi musafiri sau ocazii speciale!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de boia
  • 200 ml de apă călduţă
  • 12 linguri de ulei de la umplutură
Umplutura:
  • 1 piept mare de pui, tăiat bucăţele( a fost de la friptură). Poate fi fiert sau crud, dar călit împreună cu ceapa.
  • 6 cepe medii tăiate mărunt
  • Ulei ca să acopere totul abundent(cel putin 12 linguri)
  • 500 g de ciuperci
  • 2 conserve de 400 g de roşii în bulion 1-2 ardei(depinde de mărime) tăiaţi bucăţele
  • pastă de ardei iute(opţional)
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • 1 ou bătut pentru uns
Umplutura cu peşte:
  • 1 cutie de 900 g de ton
  • Ceapă
  • Ardei
  • Roşiii
  • condimente
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada gallega:

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi sucul din cutia lor. Se fierb până  cam 10 minute împreună.Se potrivesc de gust, adăugând mirodeniile dorite, poate nişte pastă de ardei iute.Se lasă să se răcească.

Clasica reţetă este cu umplutura de ton. Se face la fel, doar că nu se pun ciuperci şi carne. Se foloseşte uleiul de la tonul din cutie.

Intre timp se face aluatul.Se amestecă făina cu drojdia, sarea şi boiaua. Se adaugă uleiul şi apa şi se face un aluat asemănător cu cel de pizza. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul.Se împarte în 2, se fac foi. Se  întinde  şi se pune în tava neunsă. Se repartizează uniform umplutura, se pune foaia a doua. Din aluatul căzut peste margini se fac ornamente. Se unge cu ou.

Se coace în cuptorul preîncalzit la foc potrivit până de vine auriu.

Se serveşte caldă sau rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Empanada gallega 193003
retete culinare - Empanada gallega 193004
retete culinare - Empanada gallega 193005
retete culinare - Empanada gallega 193006
retete culinare - Empanada gallega 193007
retete culinare - Empanada gallega 193008
retete culinare - Empanada gallega 193009
retete culinare - Empanada gallega 193010
retete culinare - Empanada gallega 193012
retete culinare - Empanada gallega 193013
retete culinare - Empanada gallega 193014
retete culinare - Empanada gallega 193016
retete culinare - Empanada gallega 193017
retete culinare - Empanada gallega 193018
retete culinare - Empanada gallega 193019
retete culinare - Empanada gallega 193123

COMENTARII (17)

Marina 1

12.12.2012, 13:34

Foare buna si eu fac mereu

Mihaela11_jo 1

13.12.2012, 10:42

Foarte fina si apetisanta

jolygina 1

13.12.2012, 13:48

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D