Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2014 | 26796 vizualizari

 

Daca este o adevarata reteta de empanadas nu stiu si pentru mine chiar nu conteaza...am vazut reteta la Laura si la alte fete aici pe site care au facut-o si mie mi-a fost de ajuns. Mi-a placut tare mult reteta si m-am apucat de treaba. Am facut un alt aluat, unul mai usurel zic eu, adica nu cu foarte mult unt, iar umplutura a fost cu ce aveam in casa si cu ce ne place noua.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 ml apa calduta
  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 700 -750 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata

Umplutura:

  • 700 gr ciuperci champinion
  • 1/2 dintr-un piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • fulgi de ardei iute
  • piper dupa gust
  • 1 lingurita sos de soia
  • sos iute Piri Piri dupa gust
  • 6-7 rosii uscate din conserva
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 2-3 linguri ulei aromat din conserva de rosii uscate
  • 6-7 feliute de mozzarela
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte pentru uns
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui:

Aluat: Eu l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul l-am lasat la dospit 20-30 minute. Pentru aceste empanadas am folosit doar jumatate din aluatul rezultat, restul de aluat l-am folosit la alta reteta.

Umplutura: Punem 2 linguri de ulei aromatizat din conserva de rosii uscate intr-o tigaie sau wok. Adaugam ciupercile curatate si taiate in sferturi, ceapa tocata marunt, precum si usturoiul taiat si el marunt. Lasam sa se caleasaca pana scade aproape de tot zeama lasata de ciuperci. Adaugam pieptul de pui taiat cubulete, ardeiul taiat fideluta, condimente dupa gust (noua ne place mai iute). Lasati sa se caleasca la foc iute toate ingredientele pana compozitia nu mai este suculenta. 

Asamblare: Intindem aluatul cu sucitorul pe masa de lucru, unsa cu foarte putin ulei. Cu o forma rotunda, mare de ravioli, am taiat cercuri din aluat, am pus aluatul in forma, 2 linguri de umplutura in mijloc si am unit partile formei, lipind astfel marginile. Astfel empanadas formate, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte, le-am mai pudrat cu putin piper si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 8-10 minute. Aici mi-am adus aminte ca am uitat de un ingredient :)) se mai intampla...nu am pus mozzarella inauntru. Asa ca dupa ce au stat 8-10 minute la cuptor, le-am scos, am pus cubulete de mozzarela deasupra si le-am mai dat la cuptor pt inca 8-10 minute pana sau rumenit frumos pe deasupra.

Se servesc calde cu fulgi de ardei iute pisati pe deasupra. Noi am servit cu sos de rosii si ardei, condimentat dupa gust.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din jumatatea de aluat folosita mi-au iesit 7 bucati de empanadas.

2

Umpluturile pot sa varieze in functie de gustul vostru.

3

Sosul rosu se poate inlocui cu sos alb de iaurt sau smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv empanadas cu ciuperci si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

simona72 1

08.02.2014, 13:13

Multumesc!

Tteodora 1

16.02.2015, 16:12

Buna! Am o intrebare referitoare la reteta cu empandas: se intampla ceva dacă nu le ung cu ou inainte de a le băga in cuptor? Reteta e excelentă însă eu sunt alergică la ambele proteine din ou și mă gândeam dacă îl pot exclude. Mulțumesc

simona72 1

16.02.2015, 18:10

Teodora, sigur ca nu este obligatoriu sa le ungi cu ou, mai ales daca esti alergica...se ung cu ou doar pentru a capata un luciu la suprafata, dar poti sa faci asta daca le ungi doar cu lapte simplu. Pana la urma nu este necesar sa le ungi cu ceva, se pot baga simple, neunse la cuptor...Spor si multumesc de vizita!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mamaliga cu ciuperci si carnat