Empanadas cu spanac si branza

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2012 | 7125 vizualizari

 

Siiincer, au fost miiinunatee! Am zis ca ma abtin, dar n-am putuut :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3c faina
  • 1 galbenus
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2c unt
  • 3/4c lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr telemea rasa
  • 400 gr spanac
  • 100 gr muschi de porc, afumat
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu spanac si branza:

Aluat:

Eu am amestecat in robot toate ingredientele pana s-au legat, apoi am mai framantat putin cu mana pana am format o bila, am impachetat-o in folie si am pus-o in frigider pana am pregatit umplutura.

Umplutura:

Ceapa tocata se caleste usor in ulei, apoi se adauga spanacul decongelat si scurs bine de apa si se lasa 2-3 min. Apoi oprim focul si lasam sa se raceasca, dupa care amestecam bine cu branza rasa si muschiul taiat cubulete mici si potrivim gustul cu sare.

Asamblare:

Intindem jumatate din aluat intr-o foaie de cca 3mm grosime si taiem cercuri cu diametrul de cca 15cm. Punem o lingura buna de umplutura intr-o jumatate, ungem cu apa sau albus de ou pe margine pentru a ajuta la lipire, intoarcem cealalta jumatate peste si presam cu o furculita (intre timp, cealalta jumatate de aluat trebuie sa ramana la rece).

La final, ungem cu amestecul de galbenus si lapte si dam tava la cuptor la 200C pentru cca 30min, pana cand se rumenesc bine pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

Putem adauga 2-3 catei de usturoi pisati in amestec (caliti sau nu).

RETETA IN IMAGINI

Empanadas cu spanac si branza-0
Empanadas cu spanac si branza-1

COMENTARII (35)

mena29

mena29 1

05.03.2012, 20:35

La multi ani,fata frumoasa!

Anamaria7

Anamaria7 1

06.03.2012, 22:49

multumesc, dragii mei!

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

22.04.2012, 11:16

arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27