Ensaimadas cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 2 Iul 2009 | 1946 vizualizari

 

Laura Adamache asa le-a botezat...la mine nu stiu daca se mai cheama "ensaimadas" daca am pus ciocolata,dar asa primisem comanda...:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 50 g unt
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 oua 
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 400 g ciocolata Finetti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ensaimadas cu ciocolata:

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.


Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.

Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in 8 bile pe care le intindem pe lungime.O ungem cu un strat generos de ciocolata.


Rulam pe lungime,formand un sul subtire,pe care-l rulam sub forma de spirala.


Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut,aproximativ jumatate de ora.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu zahar.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5348
retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5349
retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5350
retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5351
retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5352
retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5353
retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5354
retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5355
retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5356
retete culinare - Ensaimadas cu ciocolata 5357

COMENTARII (3)

Oana 1

02.07.2009, 12:59

Miammmm Cred ca merg umplute si cu gem, nu?

Miha 1

02.07.2009, 13:12

Da,Oana,merg umplute cu orice.Eu am avut comanda de ciocolata! E un aluat super usor de lucrat si cand l-am scos din cuva masinii de paine era plin de basicute ,exact ca si aluatul de cozonac.

adry88 1

19.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52