Escalop cu sos de rosii

de Miha in Vita, 26 Mar 2010 | 5546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de vitel
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • Pentru sos:
  • 300 ml suc de rosii
  • 5 catei usturoi
  • 200 ml supa de vita
  • 50 ml vin alb
  • 50 g unt
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop cu sos de rosii:

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele.

Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline.

Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie.

Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul taiat in 4 si-l prajim usor. Se adauga supa de carne, vinul si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. Adaugam bucatile de carne si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul.

Daca bucatile de carne sunt inca tari se mai adauga putina supa sau apa si se inabusa pana se inmoaie.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel si garnitura de cartofi piure.

 

TIPS-URI

1

ca garnitura se poate folosi si orez sau sote de legume

2

dupa preferinta, se poate adauga si ceapa

3

sucul de rosii se poate inlocui cu rosii proaspete

RETETA IN IMAGINI

Escalop cu sos de rosii-0
Escalop cu sos de rosii-1

COMENTARII (5)

ionix

ionix 1

31.03.2010, 17:33

delicioooooos

mihaelar63

mihaelar63 1

12.04.2010, 08:07

grozav imi place mult escalopul dar am grija sa -l prepar cand sunt singura acasa , sotului ii place sa ciupeasca carnita cand e doar prajita in faina

Miha

Miha 1

12.04.2010, 11:17

Si nu-i dai cu lingura peste degete?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!