Escalop de vitel cu ciuperci

de Oana in Vita, 28 Ian 2010 | 13822 vizualizari

 

Bun, bun, bun :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de vitel
  • 1 borcan (300g) ciuperci feliate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml apa calda sau supa (de vitel, de legume)
  • 2 linguri cu varf cu smatana
  • 2 linguri rase cu faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci:

Carnea de vitel se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza, eu am presarat si cimbru uscat. Faina se pune pe o farfurie si se tavalesc snitelele pe ambele parti. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare sis e prajesc snitelele de vitel pe amandoua partile. Se scot si se tin la cald.


Ciupercile se scurg de zeama din borcn si se clatesc cu apa rece.


In aceeasi tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul taiat fin, apoi se pun ciupercile si se rumenesc putin. Se adauga carnea, vinul si apa/supa calda si se lasa 15-20 de minute sa scada. La final se adauga smantana amestecata cu boia si piper si se mai lasa putin pe foc.



De-aici mi-a venit mie pofta :)

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi ciuperci albe.

2

Se poate folosi vin alb in loc de rosu.

3

In loc de smantana se poate folosi suc de rosii/bulion, dupa plac.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15193
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15194
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15195
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15196
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15197
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15198
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15199
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15200
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15202
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 15203

COMENTARII (10)

Teo 1

28.01.2010, 22:58

bun ,cu bun iese!

Oana 1

29.01.2010, 19:22

Multumesc, fetelor, ma bucur enorm ca va place

ela 1

30.01.2010, 01:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10