Espresso panna cotta

de diaconta in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 13575 vizualizari

 

Desert sau cafea ……asta-i întrebarea??? De ce nu şi una şi alta? Un desert rapid,lejer,cu gust îmbietor de cafea.Grozav de bun!!!!!
Puteţi sa-l serviţi direct din cească ori răsturnat pe farfurioară, după ce l-aţi acoperit cu generozitate cu un sos…de cafea,cum altfel…..

 

INGREDIENTE

Pentru panna cotta:

  • 400 ml frisca lichida(eu am avut îndulcita)
  • 1oo ml cafea espresso
  • 50 gr zahar
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml lapte

Pentru sosul de cafea:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr cafea espresso
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Espresso panna cotta:

Gelatina o punem la hidratat in laptele rece.

Cafeaua o amestecam cu zaharul si o fierbem pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,punem frisca amestecand,punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere.Nu o fierbem.

Luam vasul de pe foc,incalzim gelatina(nu o fierbem) si o turnam in compozitia de frisca,amestecand pana se incorporeaza.

Ungem cestile cu ulei,apoi turnam compozitia in ele.Lasam sa se raceasca,apoi punem cestile la frigider pentru cateva ore,pana cand compozitia se intareste(cam 2 ore am lasat-o eu).

Pentru sosul de cafea,caramelizam zaharul,apoi adaugam cafeaua si lasam sa fiarba.Cand zaharul s-a topit,luam vasul de pe foc,adaugam frisca amestecand compozitia.Punem iarasi pe foc si mai fierbem pana cand prinde consistenta.

Punem sosul in ceasca peste panna cotta,sau o rasturnam pe o farfurioara si punem deasupra sosul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Espresso panna cotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (55)

diaconta 1

04.07.2012, 16:11

manca,cine te-mpiedica? ))
parca si io

Alexandra Burz 1

12.03.2014, 12:33

Frisca nebatuta o punem?

Ancutsa 1

01.09.2017, 14:46

Minunata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta