Estonian Kringel

de getix in Prajituri, 30 Ian 2013 | 3576 vizualizari

 

sursa de inspiratie : www.justlovecookin.com

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita miere
  • 30 g unt
  • 15 g drojdie
  • 1 galbenus
  • 300 g faina
  • ptr.uns :
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut + lingurita de zahar pana se umfla. Adaugam untul topit si galbenusul, apoi adaugam faina cernuta. Framantam aproximativ 10 minute. Se lasa la dospit intr-un loc cald (la mine a fost deajuns mai putin de o ora).

Intre timp pregatim umplutura: amestecam bine untul cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin (eu l-am impartit in doua, pentru ca nu am avut o tava foarte mare). Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime, punem umplutura apoi rulam (oprim 1 lingura din acesta compozitie). Taiem apoi ruloul rezultat in doua, lasand un capat netaiat cativa cm. Impletim apoi cu partea taiata spre exterior. Formam  colacul, ungem cu crema ramasa apoi il punem in tava tapetata cu hartie la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

getix 1

31.01.2013, 20:55

Cu mare drag va servesc pe toti

Bya Ralu 1

01.02.2013, 22:58

ce bun esi eu vreau

getix 1

02.02.2013, 16:21

Ralu si o langa, merge de minune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel