Evantai cu legume si branzeturi

de merisor in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2015 | 4553 vizualizari

 

Cu aceasta reteta minunata, am participat la provocarea "Week-end cu spor gazduita luna aceasta de Iancu Lubita.
Deci, ce am avut eu de facut a fost sa rasfoiesc delicioasele retete ale dragei de Lulu, care nu sunt putine la numar si a trebuit sa ma opresc la una pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare.
E greu, tare greu sa alegi doar una, dintre atatea retete savuroase si frumos prezentate!
Si totusi m-am oprit la reteta aceasta, care m-a atras prin combinatia de legume si branzeturi.
Nu am respectat-o intocmai, pentru ca nu am avut toate ingredientele pe care le-a folosit Lulu drag, dar pot sa va spun ca rezultatul final a fost peste asteptari de bun.

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel micut
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • 100 gr cascaval Delaco
  • 50 gr urda
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • piper
  • boia de ardei
  • busuioc uscat si maruntit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai cu legume si branzeturi:

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat.

Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte si pe cealalta.

Nu trebuie prajite definitiv, doar sa fie patrunse putin.

La fel procedam si cu dovlecelul.

Scoatem apoi rondelele de cartof, respectiv dovlecel, pe un platou si le asezonam cu sare, piper, boia de ardei si busuioc.

Le lasam sa se raceasca.

Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in rondele.

Feliem si rosia in rondele si ardeiul kapia.

Cascavalul il taiem in felii mai subtiri.

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei din cel in care am prajit cartoful si dovlecelul si adaugam din loc in loc si cateva cubulete de unt.

Asezam legumele in vas, pe randuri,  alternandu-le, adaugand printre ele feliile de cascaval.

Cele doua oua le amestecam cu un praf de sare, apoi adaugam urda si smantana si omogenizam.

Turnam aceasta compozitie peste legumele din vas, presaram deasupra putina boia de ardei si piper si dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se coloreaza frumos la suprafata.

Servim legumele calde, fie ca si gustare, la micul dejun, sau cina.

Sunt delicioase in aceasta combinatie!

 

TIPS-URI

1

Se pot asezona legumele si cu felii de kaizer, sunculita, sau alte preparate din carne

RETETA IN IMAGINI

Evantai cu legume si branzeturi-0
Evantai cu legume si branzeturi-1
Evantai cu legume si branzeturi-2
Evantai cu legume si branzeturi-3
Evantai cu legume si branzeturi-4
Evantai cu legume si branzeturi-5
Evantai cu legume si branzeturi-6
Evantai cu legume si branzeturi-7
Evantai cu legume si branzeturi-8
Evantai cu legume si branzeturi-9

COMENTARII (44)

Andreea Caroline 1

21.09.2015, 18:47

Direct la fav cu ea

Xandrinne 1

18.10.2015, 12:08

mihaelar63 1

27.04.2016, 07:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41